Fotograf: Björn Sandberg

Inför matchen låg Trelleborgs FF och Janstorps AIF på samma poäng, men Trelleborgs FF hade bättre målskillnad.

I fantastiskt väder, med mycket publik och härliga kämpatakter på mysiga Kämpavallen visade Trelleborgs FFs damer att man är - seriens bästa lag.

Efter underläge 0-1 vände Trelleborgs FFs damer på steken och vann med 4-1 till slut. Målskyttar var Caroline Williamsdotter x2, Emmy Le Grand och Sally Le Grand.

Första halvlek var jämn på den fina gräsmattan på Kämpavallen i Janstorp. Inget av lagen skapade några särskilda målchanser i första halvlek - ändå stod det 1-1 i paus.

I andra halvlek var TFFs damer mer rejäla och när man ökade tempot på bollen - hängde inte Janstorps AIF med. Först tog Trelleborgs FF ledningen genom Caroline Williamsdotter, sen gjorde systrarna Emmy och Sally Le Grand vars ett mål.

- Efter första halvlek så skulle det väl egentligen stått 0-0, för varken vi eller Janstorps AIF hade någon ordentlig målchans. När de gör mål så trillar två av våra, sen vårt mål är en tilltrasslad situation i målområdet. Så hade lika gärna kunnat stå 0-0 efter första, säger Dan Hellberg efter matchen.

- Sen i andra så snackade vi om att gå mer in i kamperna och då tycker jag att vi tar över och spelar ut dem vissa stunder. Men man får inte ge dem för mycket chanser och de hade två, tre kanske fyra farliga kontringar. Det är det de lever på litegrann och vi visste om det sedan tidigare. De slår långt och kontrar - då är de farliga.

Skönt att kunna prestera bra i årets hittills viktigaste match?

- Ja, det kan vi inte klaga på. Tjejerna gör det riktigt bra idag. Nu leder vi med tre poäng, jag tror att detta var en mycket viktig seger.

Trelleborgs FFs damer leder nu division 3 sydöstra med tre poäng, före Janstorps AIF på andra plats.
Trelleborgs FF är fortfarande obesegrade.

Nästa match är den 4 juni hemma på Vångavallen i Trelleborg. Då kommer IK Pandora på besök.

Kolla in damernas serie här.

Trupp Trelleborgs FF dam:

Emy Alerskans, Caroline Williamsdotter, Malin Bengtsson, Jonna Hansson, Emilia Olsson, Sofie Janstad, Felicia Miller, Sofie Alerskans, Matilda Svensson, Emmy Le Grand, Jenny Lundahl, Julia Olsson, Sally Le Grand, Annelie Nilsson, Filippa Dahlgren, Adelina Zahirovic.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 27 maj, 2017
Kategori: A-lag