Fotograf: Björn Sandberg

TFF skickade ett ungt lag till Landskrona IP för måndagskvällens match i U21-serien. A-laget har matchats hårt i superettan den senaste veckan och bidrog inte med några spelare till matchen. Istället var det en kompott av spelare från U16, U17 och U19 som representerade Söderslätts stolthet när gästerna vann med 1-3.

- Det var bra, mycket fart, mycket speed och ett jävla härligt go trots att vi blandar från tre åldersgrupper, säger Jonas Stridsberg, U16-tränaren som coachade laget. Det var en kul resa, och en fullt rättvis seger dessutom.

TFF tog ledningen genom Dennis Werngren redan i den andra minuten. Samme Werngren ökade på till 0-2 strax före paus. Hemmalaget reducerade just efter pausen innan inhopparen Maximilian Popotnik gjorde matchens sista mål till 1-3.

- Det var en ganska jämn match, där jag tyckte Trelleborg var bättre den sista tredjedelen i anfallszonen och var bättre på att försvara sig när man behövde försvara sig. BoIS var mer uddlösa än vad vi var.

Trots en blandad kompott av spelare från olika TFF-lag visade gästerna stabilitet. I och med segern avancerar TFF upp till en tredjeplats i U21-serien, två poäng bakom serieledande Utsikten.

TFF spelar nästa match i U21-serien den 6 juni hemma mot Varberg.

TFF:s startelva i matchen:
Marko Markovic – Simon Johansson, Erik Rasmusson, Ibrahim Nukic, Kenan Hamzic – Edrisa Jallow, Nathan Paul Lindup, Elis Bergström, Mathias Blomberg - Dennis Werngren, Linus Lundqvist Felgenau

Avbytare: Johan Kronvall, Emil Vinkvist, Alfred Andersson, Martin Andersson, Maximilian Popotnik.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 22 maj, 2017
Kategori: A-lag