Fotograf: Björn Sandberg

Marcus Pode såg länge ut att bli matchhjälte för andra matchen i rad mot Åtvidabergs FF på lördagen.
Han hade gett Trelleborgs FF ledningen i första halvlek när han sköt bollen i mål långt utifrån.
På övertid, i de allra sista sekunderna, fick Åtvidabergs FF en högst tveksam straff med sig när bollen snuddat vid Johannes Johanssons arm.

Simon Helg satte sedan straffen säkert bakom en chanslös Marko Johansson i TFF-målet. 1-1 som även blev slutresultatet.

- Detta var den absolut värsta förlusten av poäng i min tid i Trelleborgs FF. Det var ett rån, säger en mycket besviken Patrick Winqvist efter matchen.

- Vi var ärligt förtjänta av tre poäng, men tyvärr valde domaren att ta en huvudroll i denna matchen och begå ett sånt stort misstag. Men vi får leva med det, inte så mycket att göra åt.

Det var bortalaget Trelleborgs FF som började allra bäst på Kopparvallen i Åtvidaberg. Redan efter sju minuter av första halvlek gav Marcus Pode Trelleborgs FF ledningen när han närmast lobbsköt in 1-0.
Kort därefter hade Dino Islamovic gyllene läge att utöka ledningen, men hans skott från nära håll gick i ribban och över. Trelleborgs FF dominerade stort.

Andra halvlek var sedan en sömnig historia där inget av lagen skapade något ordentligt. Trelleborgs FF såg ut att gå mot en superviktig trepoängare i jakten på topplagen - då kom rånet.

Några sekunder kvar av matchen går bollen som en flipperkula i TFFs straffområde. I en nickduell snuddar bollen vid Johannes Johanssons arm, trots att det var en fullt naturlig rörelse dömde domaren straff.

Straffen sen satt hårt bakom Marko Johansson.

- Vi leder i matchen och spelar förnuftigt tycker jag. Det är ändå tredje matchen på en vecka. Vi grämer oss att vi inte gjorde 2-0 när vi hade chanserna, det är vårt största misstag denna matchen. Vi får hem och jobba på det och vi måste få bättre struktur på vissa bitar där.

- Vi hade inte marginalerna idag på vår sida. Men vill rikta skarp kritik mot domarna och vilken nivå de håller just nu. Det är synd om dem och våra kära motståndare. Vi vill hjälpa till med konstruktiv kritik.

Trelleborgs FF såg ut att ta och hade chansen att knapra in viktiga poäng på topplagen i Superettan.

- Vi tappade två superviktiga poäng, bara en där ute som är i skuld till det. Men, det är bara att bryta ihop och gå vidare. Vi behöver en träningsvecka i lugn och ro så att vi sen kan köra igen till nästa helg, avslutar Patrick Winqvist.

Nästa match i Superettan för Trelleborgs FF är hemma mot Östers IF - söndagen den 28 maj, avspark 15:00.

Startuppställning:

Marko Johansson - Johan Brannefalk (ut 62), Magnus Andersson, Jacob Palander, Anton Tideman - Zoran Jovanovic (ut 78), Kristian Haynes, Robin Nilsson, Marcus Pode (ut 85) - Salif Camara-Jönsson, Dino Islamovic.

Avbytare:

Fredrik Persson, Norlla Amiri, Erik Andersson (in 62), Johannes Johansson (in 78), Filip Andersson, Furkan Motori (in 85).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 20 maj, 2017
Kategori: A-lag