Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen tog Trelleborgs FFs damer sin sjätte raka seger i deras Division 3. Köpingebro IF som stod för motståndet besegrades med 4-0.

Köpingebro IF som kom till Vångavallen med bara 13 spelare i truppen kämpade vilt och slet hårt mot TFFs damer.
Gästerna stod också upp bra och det dröjde långt in på första halvlek innan Trelleborgs FF gjorde 1-0.

Jenny Lundahl gjorde 1-0 med dryga tio minuter kvar när hon, via stolpen, prickade in 1-0. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

I andra halvlek tog Trelleborgs FF över mer och Jenny Lundahl gjorde både 2-0, 3-0 och till sist 4-0.

- Vi testade ett nytt spelsystem i första halvlek eller iallafall större delen av första halvlek. Vi kom inte in riktigt som vi hade hoppats att vi skulle. Det blev lite trångt och det underlättade förstås för deras försvar. Precis efter att vi gjorde 1-0 så gick vi tillbaka till det vanliga spelsystemet, säger Mats Nielsen som är damernas huvudtränare efter matchen.

- Vi fick tag på matchen efter det mycket mycket bättre. Sen gör ju Köpingebro det bra och det är som det är, vi kanske inte är riktigt fokuserade i alla lägen. De försöker dra ner på tempot och hålla tätt. Men vi gör våra mål ändå. Det är de tre poängen som räknas.

Matchen som slutade 4-0 till de blå tjejerna från Trelleborg hade bara en målskytt och det var Jenny Lundahl. Jenny gjorde fyra mål i den senaste matchen också - borta mot Wollsjö AIF.

Nästa lördag möter Trelleborgs FFs damer Janstorps AIF, borta på mysiga Kämpavallen. En riktig seriefinal - då Janstorps AIF ligger tvåa. Janstorps AIF spelar inte sin match i omgången förrän på måndag. Först efter den matchen vet man hur mycket som skiljer lagen åt.

- Det blir seriefinal kan man säga, det blir riktigt spännande. Det vill man inte missa, avslutar Mats Nielsen.

Nästa match är alltså borta mot Janstorps AIF för Trelleborgs FFs damer. Här kan du se hela serietabellen. Följ damernas spelschema i kalendern här på Trelleborgsff.se.

Trupp Trelleborgs FF dam:

Emy Alerskans, Caroline Williamsdotter, Malin Bengtsson, Jonna Hansson, Sofie Janstad, Felicia Miller, Sofie Nielsen, Sofie Alerskans, Matilda Svensson, Jenny Lundahl, Annelie Nilsson, Viktoria Persson, Adelina Zahirovic, Filippa Dahlgren, Emmy Le Grand, Sally Le Grand.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 20 maj, 2017
Kategori: A-lag