Fotograf: Björn Sandberg

Omgång 9 av Superettan 2017 sparkas igång under lördagen. För Trelleborgs FFs del är det bortamatch mot klassiska Åtvidabergs FF, avsparken är klockan 16:00.

Trelleborgs FF tränade på fredagsförmiddagen och direkt efteråt tog man bussen uppåt landet.

- Vi tränade lite tidigare idag och tittade på videos och så. Sen tog vi bussen direkt efter, säger Patrick Winqvist.

- Det är tredje matchen på kort tid, men det är ju likadant för våra motståndare. Vi har gjort okej prestationer på vår vecka, med lite stolpe in i förra matchen. Det känns okej iallafall.

Superettan är i slutet av en intensiv fas. Bortamatchen mot Åtvidabergs FF är den tredje matchen på en vecka. Hittills har Trelleborgs FF förlorat mot Dalkurd FF borta och senast vann man mot IK Frej Täby hemma på Vångavallen.

Åtvidabergs FF är det lag i Superettan som tagit minst antal poäng på hemmaplan hittills. Man har bara tagit en poäng och det var den oavgjorda matchen mot Falkenbergs FF (1-1).
Senast vann de dock - borta mot Degerfors IF.

- Märkligt att de inte vunnit hemma än. De har varit lite upp och ner i år, i förra matchen vann de en match som Degerfors IF dominerade. Men vi har stor respekt för dem. Det är en stor utmaning att scouta dem eftersom de varit så ojämna, men två spelare som sticker ut hos våra motståndare är Simon Helg och Fredrik Holster - som vi måste hålla koll på.

Inga större förändringar i truppen jämfört med senaste matchen mot IK Frej Täby. Egentligen bara en förändring och det är att Mattias Håkansson är avstängd efter att ha fått ett gult kort i slutminuterna mot IK Frej Täby

Matchen Åtvidabergs FF - Trelleborgs FF har avspark 16:00 och den visas på TV4sport eller cmore.se

Trupp:

Fredrik Persson, Marko Johansson, Magnus Andersson, Johannes Johansson, Jacob Palander, Anton Tideman, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson, Zoran Jovanovic, Furkan Motori, Kristian Haynes, Norlla Amiri, Erik Andersson, Johan Brannefalk, Robin Nilsson, Salif Camara-Jönsson, Marcus Pode, Dino Islamovic, Filip Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 19 maj, 2017
Kategori: A-lag