Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF var på väg mot den tredje förlusten i Superettan för säsongen. Efter ett ledningsmål i mitten på första halvlek ledde IK Frej Täby matchen långt in i andra.
Med bara ett fåtal minuter kvar så vände Marcus Pode på egen hand matchen, först kvitterade han till 1-1 i 88e minuten och minuten efter satte han det vinnande 2-1-målet.

Det var annars en ganska så sömnig match i lågt tempo där Trelleborgs FF hade stort bollinnehav - men svårt att skapa chanser. Dels oskicklighet, men också för att IK Frej kämpade vilt och försvarade sig väl - men orkade inte hela vägen.

Trelleborgs FFs mål i matchen var ganska lika varandra. 1-1-målet var ett skott som gick in via en Frejspelare.
2-1-målet gick in via stolpen - det också via en Frejspelare.

- Först och främst så får man ju gratulera Trelleborgs FF till en stark vändning och tre poäng. Tuff match för oss på förhand, då vi befinner oss i ett svårt läge med skador och avstängningar. Vi ställer ändå upp en startelva med en del erfarenhet, vi ska inte skylla på det men för att påtala hur pass tung denna förlusten är. Det kändes jäkligt tungt och vi hade verkligen behövt tre poäng för moralen, för att hålla ihop det här. Vi hade förhoppningen att ta med oss tre poäng hem, om inte annat en poäng, men det blev en sen vändning, säger IK Frejs tränare Bartosz Grzelak på presskonferensen efter matchen.

- Matchplanen för vår del handlade mycket om att vara tight, kanske ligga lite lägre än vad vi brukar göra. Tyckte att det såg rätt bra ut och Trelleborg fick inte det här övertaget framför mål som de har fått i vissa matcher. Vi har mycket folk och bra press på deras spelare. Så matchplansmässigt såg det bra ut. Sen i andra halvlek blir det ett väldigt tryck mot oss. Skapar inget vidare, vi hade behövt ha en del tur för att få med oss den där trepoängaren hem, det hade vi inte idag.

Endast 990 personer hade hittat till Vångavallen på onsdagskvällen. Trots sol och dryga 20 grader.
Trelleborgs FF såg ut att gå mot sin andra raka förlust mot ett vilt kämpande IK Frej - men Marcus Pode och Trelleborgs FF ville alltså annat.

- Jag säger samma sak som jag hade sagt om resultatet hade stannat på 0-1, 1-1 eller 3-1 eller vad som helst. Grejen är den att många är lite besvikna på oss och tycker mycket bara för att det står IK Frej Täby på andra sidan planen. Redan där är där tankefel. Dels med deras historia här och i Superettan, alltid en bra matchplan och alltid en grym inställning. Det kommer bära det laget vidare, som gör att man aldrig trillar ihop, de sakerna måsta man lösa och i denna matchen så löste vi inte matchplanen bättre än vad IK Frej gjorde, säger Patrick Winqvist på presskonferensen efter matchen.

- Vi har ett par spelare med kvalitet och vi fick göra vissa förändringar. Vi har erkänt lite svårare med ett lag som ställer upp och täpper till. Vi har jobbat mycket med det och det tycks ändå ge lite resultat, med lite fler situationer som vi önskar. Men emellanåt faller vi totalt ur vårt anfallsspel och där är saker som jag verkligen är bekymrad över att spelarna inte kan ta till sig. Då måste det kanske till förändringar, likt de som var idag med byten och så här.

IK Frejs mål i matchen kom i första halvlek efter ca 25 minuter spelade. En långboll letade sig in mellan Magnus Andersson och Johan Brannefalk i backlinjen. Pontus Åsbrink hann först och elegant lade han in bollen vid sidan om Marko Johansson.

- Försvarsmässigt har vi det jobbigt i första halvlek och släpper in ett mål som inte är tur. Utan det är ren skicklighet och vi lyckades rätta till det litegrann efterhand. Men där fanns saker och hål hos oss som var svåra att täppa till.

Trelleborgs FF var rejält skadeskjutet inför matchen och saknade bland andra Alexander Blomqvist, Albin Nilsson och Robin Jacobsson. Det gjorde att man fick ställa upp med en helt ny backlinje där Magnus Andersson och Jacob Palander bildade mittbackspar.

- Man måste gå runt på en trupp och där har jag inga synpunkter. Utan jag har en trupp som klarar av alla situationer, trots en helt nykomponerad backlinje idag. Jag kommer aldrig stå och säga att jag är bekymrad över det. Jag har ju bättre förutsättningar än en del av de andra tränare här, med en lite bredare trupp. Jag är fullt medveten om det. Idag klev ett par spelare fram som behövde göra det och studsade tillbaka från senast.

Vinsten innebär att Trelleborgs FF för närvarande ligger femma i Superettan. Sju poäng bakom ledande IF Brommapojkarna - men också sju poäng ner till Gefle IF som ligger under nedflyttningsstrecket.

- Jag är väldigt, väldigt ödmjuk för de här tre poängen. Men de känns ju såklart moraliskt starkt för oss. Vi resonerar ju så att vi måste gå för trepoängare. Då får det bära eller brista och idag hade vi - studsen på vår sida, avslutar Patrick Winqvist.

Nästa match i Superettan för Trelleborgs FF är redan på lördag 20 maj. Avspark 16:00 och då möter man Åtvidabergs FF på bortaplan.

Startuppställning:

Marko Johansson - Johan Brannefalk (ut 77), Magnus Andersson, Jacob Palander, Anton Tideman - Zoran Jovanovic, Kristian Haynes (ut 83), Erik Andersson (ut 68), Marcus Pode - Salif Camara-Jönsson, Dino Islamovic.

Avbytare:

Fredrik Persson, Robin Nilsson (in 77), Norlla Amiri, Johannes Johansson, Mattias Håkansson (in 68), Filip Andersson, Furkan Motori (in 83).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 17 maj, 2017
Kategori: A-lag