Fotograf: Björn Sandberg

Efter att ha suttit på bänken under de inledande omgångarna är Magnus Andersson tillbaka i TFF:s startelva. I förlustmatchen mot Dalkurd i lördags gjorde han sin fjärde raka match från start i mittförsvaret.

- Det är givetvis tungt att förlora, men jag tycker ändå att vi har vissa perioder där vi gör saker bra, säger Magnus Andersson. Någonting positivt fick vi väl med oss trots förlusten.

Hur stor var besvikelsen efter 3-0?

- Det är längesen vi förlorade med såna siffror. Det var väl en besvikelse både kring att några spelare blev skadade och sen förlusten. Det var lite blandade känslor. Vi får upp på det igen och ta nya tag.

Hur mycket störde allt runt omkring med sena återbud och skadan på Blomqvist under matchen?

- Jag tycker faktiskt att det fungerade bra under matchen. De som ersatte gjorde det bra, så då tänkte jag inte på det. Men sen om man ser på det nu så kan det säkert ha påverkat lite.

Vad upplevde du var positivt med matchen?

- Vi har vissa sekvenser som vi hela tiden vill utveckla, och jag tycker att vi lyckas med de grejerna. Ska man ta med sig någonting så tycker jag att det finns saker vi kan bygga vidare på i träning och i match.

För inte så länge sen gjorde vi tio mål på två matcher. Nu blev vi mållösa. Varför lyckades vi inte göra mål?

- Vi gör ändå två mål, även om det var offside. Jag tycker vi har något läge till där det kan bli mål, jag tänker på Podes chans i andra halvlek. Där är jag inte orolig, jag tycker att vi skapar lägen. Sen är Dalkurd snäppet vassare än de vi har mött tidigare, och då bjuds man inte på lika många möjligheter. Jag tycker ändå att vi tar oss till lägen och det är positivt.

Hur pass bra upplevde du att Dalkurd var?

- De har en trygghet i sitt spel där hemma på konstgräset där de kan bedriva det spel de vill. Sen tycker jag att vi i vissa perioder gör det bra och då tycker jag att vi är på samma nivå. Det blir en lite rörigare match för oss än för dem, och det är kanske det som fäller avgörandet i slutet. Men de är bra på sin hemmaplan, det ska man inte ta ifrån dem.

Har du spelat till dig en ordinarie tröja nu?

- Det vet jag inte, men det har känts bra och det har varit roligt att spela. Sen hoppas jag att Robin (Jacobsson) blir frisk här snart så att han har möjlighet att bidra, och att konkurrenssituationen som vi har nu bidrar till att vi alla tre mittbackar blir bättre.

Har du någon uppdatering kring skadeläget?

- Jacobsson har fått en smäll på foten, men jag hoppas att han är tillbaka till matchen. Jag ska ringa Patrick (Winqvist) och höra om han har pratat med de andra som fått smällar, och även om Palander (Jacob) har frisknat till från sitt insjuknande.

Hur är känslan att det snart är match igen?

- Det är väl det som är positivt när man åker på en förlust, att det kommer match så snabbt igen. Frej har ju liknande schema som vi har, så det kommer nog bil en jämn match. De fick med sig ett bra resultat från HIF-matchen. Vi ska förbereda oss på bästa sätt och försöka ta en trea hemma istället.

Vad måste ni förbättra för att bärga en seger?

- På hemmaplan är vi starka. Jag tror bara att vi ska bygga vidare på den känslan och det spel som vi har lyckats bedriva på hemmaplan. Jag tycker att vi stundtals har det mot Dalkurd också. Det kan vara någon småjustering vi behöver göra, men överlag tror jag att vi har det som krävs för att ta tre poäng mot Frej, avslutar Andersson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 15 maj, 2017
Kategori: A-lag