Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF förlorade mot Dalkurd FF på lördagskvällen på bortaplan. Matchen slutade 3-0 till Dalkurd FF efter bland annat två mål på straff.

- Jobbig förlust, men det är en annorlunda typ av besvikelse idag. Besviken över att vi förlorar såklart, men vi får mycket på bordet - på en och samma gång, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Vi skyller inte bort oss på något, vi förlorade och vi förlorade som ett lag - tillsammans. Vi hade kunnat få ut mycket mer av matchen och vår prestation. Vi hade de klassiska marginalerna mot oss idag - lite kantboll kan man säga.

Trelleborgs FF öppnade matchen ganska så piggt och hade mycket boll. Dino Islamovic hade en boll i mål, men blev avvinkad för offside redan efter fem minuter spelade.

Efter det kom Dalkurd FF in mer i matchen och efter ca 25 minuter tvingades Alexander Blomqvist kliva av med ömmande baksida lår.
Eftersom Jacob Palander blivit sjuk och Robin Jacobsson inte kunde spela heller så hoppade Johan Brannefalk in i på ytterbacksplatsen, medan Anton Tideman tog ett steg inåt i banan.

- Jag snackade med Jacob Palander igår innan vi åkte och vi beslöt att han inte ens skulle åka med men vi lät han stå med i truppen. Fick sedan reda på precis på uppvärmingen att Robin Jacobsson inte kunde spela. Det gjorde ju allt stökigt när sedan Alexander Blomqvist var tvungen att gå av.

Några minuter efter bytet fick Trelleborgs FF nästa slag mot sig. Ett inlägg från vänster gick på Magnus Anderssons fot och sedan fick han bollen på handen. Domaren Johan Krantz pekade på straffpunkten. Marko Johansson var nära att ta bollen - men 1-0 till Dalkurd FF.

Dalkurd FF hade sedan en boll i Marko Johanssons vänstra stolpe och hemmalaget var ständigt farliga när de kom till anfall.

Trelleborgs FF var bra på att hålla bollen i laget, men svårt att komma till riktigt bra lägen.

Med ca kvarten kvar av matchen var Marcus Pode nära att kvittera till 1-1, i anfallet efter nickade sedan Rawez Lawan in 2-0 från nära håll.

Salif Camara-Jönsson som gjort nio mål på de senaste tre matcherna blev tveksamt avvinkad för offside vid ställningen 2-0 till Dalkurd FF. Mål där och Trelleborgs FF hade haft ordentlig kontakt igen.

När sedan Trelleborgs FF chansade mer och mer i jakten på reducering och kvittering kom istället 3-0 till Dalkurd FF på övertid. Erik Andersson fällde en Dalkurd-spelare i eget straffområde. Marko Johansson valde rätt hörn på straffen men nådde inte.

- Vi skyller inte bort oss på någonting, men vi fick mycket på bordet samtidigt. Men det är en styrka att hantera sådana här situationer och grabbarna ska ha stor cred att det inte blir så stökigt som jag trodde det skulle bli. Samtidigt ska vi inte glömma att Dalkurd FF gör saker och ting bra där ute.

- Där är skillnad på straffarna idag och straffen vi fick mot Syrianska FC. Första straffen tycker inte jag är straff, andra straffen chansar vi och de får friläge på övertd. Sen har vi bara släppt in ett spelmål sedan Norrby-matchen - vi är jäkligt svåra att göra mål på.

Förlusten mot Dalkurd FF är den andra förlusten i årets Superetta. Redan på onsdag är det match igen, då IK Frej från Täby kommer på besök. Avspark 19:00.

- Sån här är fotbollen, det blir mycket ibland på en och samma gång. Vi har nog använt all sjukvårdsmaterial vi har idag, vissa såg ut som de varit med i gladiatorerna. Men charmen med fotboll är att allt kan hända och det är roligt att testas ut ibland. Nu har vi några viktiga beslut inför nästa match på onsdag och inför matchen på lördag, avslutar Patrick Winqvist.

Trelleborgs FF hade chansen att knapra in på toppen av Superettan efter att IF Brommapojkarna förlorat borta mot Falkenbergs FF.
Istället ligger man kvar i mitten av tabellen. En tabell som är oerhört jämn i mittenskiktet.

Startuppställning:

Marko Johansson - Albin Nilsson, Magnus Andersson, Alexander Blomqvist (ut 24), Anton Tideman (ut 78) - Zoran Jovanovic, Robin Nilsson (ut 67), Kristian Haynes, Marcus Pode - Dino Islamovic, Salif Camara-Jönsson.

Avbytare:

Fredrik Persson, Erik Andersson (in 67), Mattias Håkansson (in 78), Robin Jacobson, Johan Brannefalk (in 24), Furkan Motori.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 13 maj, 2017
Kategori: A-lag