Fotograf: Christer Thorell

I TFF:s oavgjorda match mot Syrianska tvingades han utgå i den andra halvleken efter en smäll i ansiktet. Nu är Albin Nilsson redo för spel igen och finns med på bussen som rullar upp mot Borlänge under fredagsförmiddagen.

- Jag minns att jag gick upp i luften och nickade ihop med en spelare, som jag fick veta var Alex Blomqvist. Jag kände att det blödde och jag kommer ihåg allting, det var inte så att jag svimmade. Men vi fick inte stopp på blödningen och det var anledningen till att jag fick byta.

Smällen uppstod i eget straffområde redan i den första halvleken. Därefter kom Nilsson in på planen igen och assisterade bland annat till lagets kvitteringsmål före paus. Men efter att såret börjat blöda flera gånger om fanns det tillslut ingen annan utväg än att byta.

- Nu är det bra. Jag har bara ett stort plåster över stygnen som kanske inte är så jättesnyggt, men jag har inte haft några symptom på hjärnskakning eller så.

24-årige Albin Nilsson värvades från fjolårets seriekonkurrent Ängelholms FF inför den här säsongen. Ytterbacken har direkt tagit en ordinarie plats till vänster i TFF:s backlinje. Formen är på uppåtgående.

- Personligen tycker jag att det känns bra, det har känts som att formen varit stigande. Jag har kunnat komma med mer offensivt de senaste matcherna.

Inte sällan ser vi Nilsson komma sprintandes längs vänsterkanten för att även bidra på offensiv planhalva. Assisten mot Syrianska var inte hans första, även i matchen innan mot Värnamo assisterade han Camara Jönsson till ett av målen.

- Vi har ju en forward som är ganska het där inne, så om man kommer någorlunda nära honom med inlägg känns det som allt blir mål. Jag har deltagit i anfallsspelet lite längre fram de senaste matcherna och kommit till inläggslägen, men sen är det alltid tillfälligheter. Men det är kul att känna att man kan bidra

Hur offensiv vågar du vara?

- Det handlar om att hela tiden ha en utgångsposition som gör att om vi skulle tappa boll så måste jag hinna hem. I grund och botten är jag försvarsspelare, det får man inte glömma, mitt huvudsakliga mål är att försvara. Om högerkanten är långt uppe kan inte jag vara långt uppe också. Det gäller att ha en balans för att hinna hem och försvara sig också. Den utgångstanken brukar jag ha, att försvara först och anfalla sen, och det kommer jag hålla fast vid även om det har trillat in några assister nu.

En av Albin Nilssons fördelar är att han är nästan lika bra med båda fötterna. Vad få kanske vet, särskilt med tanke på hans inläggsspel med vänstern, är att han i grunden är högerfotad. Men flera års hård träning för att bättra på vänsterfoten har gett gott resultat.

- Just med inlägg och tillslag har jag nött extremt mycket med min vänster, så det känns rätt naturligt att slå inlägg med vänstern. Sen att driva boll är lite skillnad, där är jag inte så bekväm med vänster som med höger, men inläggsspel och tillslag är i stort sett samma.

Varför lyckades ni inte vinna senast?

- Vi fick en lite sämre start på matchen kändes det som, och kanske att vi inte fick så bra tryck, även om vi tryckte på mer och mer. Vi kom ändå inte till såna superchanser som vi hade hoppats. Även om vi hade chanser som kan bli mål så är det inte så jättemånga.

Vad tänker du inför lördag?

- Det är en tuff match. Jag har varit där uppe och spelat med Ängelholm, och det är ett skickligt lag att möta. Någonstans är det Dalkurd som har blivit favorit att vinna superettan, så på pappret är det absolut en av de tuffaste matcherna på hela säsongen, det ska man inte sticka under stol med.

- Den känslan jag har när vi går ut och spelar fotboll är att det ska extremt mycket till för att vi ska förlora, och så hoppas jag att det kommer att vara nu också. Sen hoppas jag att vi kan ta ett steg till och att det blir väldigt sällan som vi tappar poäng. Just nu känner jag att vi är tunga att möta, avslutar Albin Nilsson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 12 maj, 2017
Kategori: A-lag