TFF lämnade Värnamo med en poäng under måndagskvällen efter 2-2 i U21-serien. Hemmalaget kvitterade TFF:s ledning i sista matchminuten.

- Känslan från sidan är att vi är lite starkare än dem, och då tycker jag att vi ska gå segrande ur matchen. Jag blir besviken när vi inte gör det, säger Kristian Haynes, som coachade laget ihop med Magnus Andersson.

IFK Värnamo tog ledning på straffspark i den första halvleken. Gästerna kvitterade en stund senare genom Johan Brannefalk efter att mittfältaren gått på genombrott centralt och placerat ett vänsterskott snyggt i mål.

Andra halvlek böljade fram och tillbaka en del. En konstgräsmatch där bollen bytte ägare ganska ofta. TFF tog kommandot under en period och spelade ganska bra fotboll, men utan att skapa särskilt mycket.

När inhopparen Dennis Werngren gav TFF ledningen i 90:e minuten trodde nog de flesta att TFF skulle få tre poäng med sig hem till Skåne, men hemmalaget ville annorlunda. På matchens sista spark kvitterade Värnamo vilket inte helt orättvist innebar en poäng till vardera lagen.

- De skapar en chans där och gör mål på den, det är sånt som händer. Men jag tycker att vi ska kunna hantera de två minuterna på ett bättre sätt. De lyckas trycka upp bollen i nättaket, då är det 2-2 och matchen är slut efter det, säger Haynes besviket.

- Kanske har jag för höga krav, men jag vill ha lite mer. Järdler (Christian, IFK Värnamos tränare) sa att han tyckte att det var en bra U21-match, en av de bättre han sett med två lag som ville något, men jag vill ju vinna.

- Vi är inte hundra procent liksom, då hade vi vunnit denna matchen, avslutar Haynes.

TFF spelar nästa match i U21-serien den 22 maj borta mot Landskrona BoIS. 

TFF:s lag: 

Fredrik Persson - Ludvig Larsson, Robin Jacobsson (65´), Kenan Hamzic, Anton Tideman – Mattias Håkansson, Johan Brannefalk, Furkan Motori, Felix Hörberg (68´) - Mathias Blomberg (68´), Filip Andersson.

Avbytare:

Phelix Nilsson, Erik Rasmusson (65´), Edrisa Jallow (68´), Dennis Werngren (68´)

Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 8 maj, 2017
Kategori: A-lag