Fotograf: Björn Sandberg

Efter två raka segrar och 10-0 i målskillnad hoppades nog många av de 1592 personerna på Vångavallen på ett nytt målfyrverkeri. Något målfyrverkeri blev det inte, istället en match som slutade 1-1 och vars en poäng till Trelleborgs FF och Syrianska FC.

Mannen som stått i centrum för målfyrverkerierna, Salif Camara-Jönsson stod dock för ännu ett mål när han nickade in kvitteringen i matchen precis innan paus.

Syrianska FC tog ledningen i matchen genom Mattias Mete på straff i den 27 matchminuten. Det efter att Marcus Pode vält omkull Seth Hellberg i eget straffområde.
Marko Johansson i TFF-målet valde rätt hörn, men var ändå chanslös på straffen. 0-1.

Trelleborgs FF kom till spel spel mot Syrianska FC med gott självförtroende, allra mest kanske Salif Camara-Jönsson som gjort inte mindre än åtta mål i de två senaste matcherna.
Salif Camara-Jönsson kvitterade också i matchen med bara sekunder kvar av första halvlek.

Albin Nilsson slog ett inlägg från vänsterkanten in till Salif som nickade snyggt in 1-1 på ett soldränkt Vångavallen.

1-1 skulle stå sig matchen ut trots att Trelleborgs FF spelade upp sig betydligt i andra halvlek. Trots stort bollinnehav och tryck mot Syrianskamålet blev det inte mer mål för dagen.
Matchen slutade 1-1, en poäng för vardera lagen, en poäng - men det kändes nästan som en förlust för Trelleborgs FF.

- Ja, jämn match. Tycker att vi har en matchplan som vi genomför på ett bra sätt. Killarna gör det bra och vi stoppar TFFs spel ganska bra. Första halvlek är jag jättenöjd med, men det fanns en period där vi släppte in TFF i matchen. Tyvärr släpper vi till i sista, strax innan paus. Det är lite slarvigt att släppa in det målet. Annars, andra halvlek trycker TFF ner oss, men vi skapar möjligheter. Med lite skärpa och lite bättre koncentration så hade vi kunnat såra dem, säger Sharbel Touma som är Syrianskas huvudtränare på presskonferensen efter matchen.

Syrianska FC och Sharbel Touma var ganska nöjda med en poäng på Vångavallen. En poäng var inte vad Patrick Winqvist och Trelleborgs FF hade hoppats på.

- Gratulerar till en poäng och jag känner väl att det viktigaste av allt som jag sagt till killarna är att koncentrera sig på sakerna som man själv kan påverka. När motståndare gör bra saker som idag så gäller det att kunna hantera det. Så att de styrkorna inte blir avgörande. Där är vi inte riktigt idag, omställningsspel och situationer där vi måste ta till andra medel. Ibland är vi för korkade och använder alldeles för mycket oschysstheter och andra medel istället för att lösa situationer med att arbeta, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Vi har en bra bit kvar att jobba med att driva matchen i ett läge där vi har förutsättningen att påverka det med vårt anfallsspel. Delar av matchen, bland annat slutet av första halvlek och början av andra halvlek och i sista biten av forceringsfasen att man måste vara mer trygg med vad man gör. Få en tydligare idé i anfallsspelet. Det är vad vi kan påverka. Sen om det räcker till att göra ett mål till i en match eller hindra motståndarna att göra mål - det får vi titta på. Vi måste jobba med att vara bättre över tid för att kunna hantera dessa situationer.

- Vi är verkligen jättebesvikna att vi inte tog tre poäng idag. Men det betyder inte att vi skyller på motståndarna eller domaren eller annat, utan det vi själva kan påverka hade vi kunnat göra bättre. Så att vi får titta på det sen.

I nästa omgång på lördag har Trelleborgs FF en tuff bortamatch i Borlänge mot Dalkurd FF. En av de svårare bortamatcherna på hela säsongen och så även en av de längsta.
Efter det har Trelleborgs FF ett tuff, samt intensivt schema som väntar med även IK Frej oh Åtvidabergs FF inom en veckas tid.

- Nu är det tre tuffa matcher på kort tid. Efter det kan vi se hur tabellen ser ut. Vi hade väldigt gärna velat haka på här nu, nu är detta två förlorade poäng för oss.

Nästa match spelas nästa lördag mot Dalkurd FF från Borlänge. Avspark 18:00.

Efter ca 40 minuters spel i matchen skallade Albin Nilsson och Alexander Blomqvist ihopa i eget straffområde. Alexander Blomqvist klarade sig utan skador, dock sprack Albin Nilssons ögonbryn. Det blödde kraftigt och Albin tvingades ut för omplåstring.

I andra halvlek tvingades han byta då såret inte ville sluta blöda. Då kom Anton Tideman in som vänsterback.

Efter sex spelade omgångar ligger Trelleborgs FF fyra i tabellen. Sju poäng bakom ledande IF Brommapojkarna, men bara tå poäng bakom Dalkurd FF som ligger tvåa.

Startuppställning:

Marko Johansson - Jacob Palander, Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson (ut 64) - Zoran Jovanovic, Robin Nilsson (ut 60), Kristian Haynes (u 72), Marcus Pode - Salif Camara-Jönsson, Dino Islamovic.

Avbytare:

Fredrik Persson, Anton Tideman (in 64), Erik Andersson (in 60), Mattias Håkansson (in 72), Robin Jacobsson, Johan Brannefalk, Furkan Motori.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 6 maj, 2017
Kategori: A-lag