TFF:s U21-lag besegrade under tisdagskvällen Gais dito på Vångavallens C-plan. Segersiffrorna skrevs till 2-1.

Det var ett, med U21-mått mätt, välmeriterat manskap som TFF ställde på banan. Hela åtta av elva startspelare tillhör A-truppen.

TFF tog ledningen i den första halvleken genom Noah Christoffersson. Gais kvitterade innan halvtidsvilan. I den andra halvleken återtog hemmalaget ledningen genom inbytte Alexander Engbe.

Precis som för A-laget igår fick U21 numerärt övertag när motståndarna drabbades av en utvisning. Hemmalaget spelade sista 40 minuterna med en spelare mer, men lyckades inte utnyttja övertaget lika väl som A-laget gjorde under gårdagskvällen.

TFF vann emellertid rättvist och tog sin tredje seger för säsongen i U21-serien. Laget klättrar nu upp till en andraplats i tabellen bakom serieledande Utsikten. Kristian Haynes, som coachade laget tillsammans med Magnus Andersson, är nöjd med de tre poängen men hade större förväntningar på insatsen.

- Vi hade en bättre prestation förra vecka mot Utsikten, där jag tycker att vi fick ut mer av killarna i attityd och vilja, trots att vi hade fler A-spelare idag. Förväntningar höjs lite när åtta av elva spelare är från A-truppen, säger Haynes.

- Det kändes som att vi kunde vinna denna matchen utan att göra en fullträff. Där är lite mer att hämta, men det är bra att vi kan sy ihop en seger.

TFF:s lag:

Fredrik Persson – Johannes Johansson (ut 45’), Robin Jacobsson, Filip Månsson, Anton Tideman – Mattias Håkansson, Johan Brannefalk, Haris Brkic, Furkan Motori (ut 70’) – Noah Christoffersson (ut 65’), Filip Andersson.

Avbytare:

Linus Jankovic Kron, Rasmus Fridolf (in 45’), Alexander Engbe (65’), Dardan Dakaj (70’)


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 25 april, 2017
Kategori: A-lag