Fotograf: Björn Sandberg

Årets första trepoängare i Superettan kom på måndagskvällen när Örgryte IS från Göteborg gästade vackra Vångavallen.
Matchen som sågs av 1066 åskådare slutade 6-0 till Trelleborgs FF och förhoppningsvis var det många som ångrade sig i efterhand att man inte gått till Vångavallen på måndagskvällen.

Salif Camara-Jönsson stod för fyra av TFFs totalt sex mål i matchen, de andra målen gjordes av Kristian Haynes och Albin Nilsson

Matchens första mål av Albin Nilsson var ett skott utifrån som via en Örgryte-spelare gick in i mål bakom Stojan Lukic. Detta redan i den 11e minuten och innan målet så hade matchen varit ganska så jämn, efter målet också fram tills att Salif Camara-Jönsson fått med sig en straff i matchens 34 minut. En straff som Kristian Haynes behärskat sköt in i mål, 2-0.
I samband med straffen blev Örgryte IS Danny Ervik utvisad.

Örgryte IS kämpade väl i början av andra halvlek med en man mindre, men i matchens 61 minut klev TFFs egna skyttekung Salif Camara-Jönsson fram och gjorde sitt första mål för kvällen via nick på hörna.

Efter 3-0 var Örgryte IS tvungna att chansa mer och var nära att reducera, men istället gjorde Trelleborgs FF först 4-0, sedan 5-0 och till sist 6-0. Alla mål i andra halvlek gjordes av Salif Camara-Jönsson.

Trelleborgs FF hade bud på mer och bland annat Marcus Pode och Dino Islamovic hade stora lägen att göra mål i matchen. Dessutom hade Salif Camara-Jönsson ytterligare en boll i mål, men blev bortdömt för offside.

6-0 och årets första trepoängare till Trelleborgs FF.

- Ja, vad ska man säga, det är en ny upplevelse det här. Förlora med 6-0, det har jag aldrig varit med om iallafall som tränare. Det är klart, det är lätt att skylla på att vi får en utvisning i första halvlek. Straff, utvisning och 2-0 i baken - det blir en jäkla uppförsbacke såklart, säger en besviken Marcus Lantz som är Örgryte IS tränare på presskonferensen efter matchen.

- I andra halvlek provar vi att spela 4-3-2, för att behålla två forwards och försöka göra någonting. Sen gör TFF 3-0, de spelar klokt och håller i bollen. Vi skapar en del och har bland annat en boll i ribban tror jag, hade vi fått 3-1 så kanske vi hade kunnat ställa till det lite. Sen gör TFF 4-0 och då måste vi stänga matchen. Vi måste visa mer karaktär och det får inte springa iväg som det gör.

Trelleborgs FFs tränare Patrick Winqvist var såklart nöjd med 6-0-segern.

- Man lägger ju mycket tid på att förbereda sig och kolla in motståndare och lägga upp matchplan och så vidare. Jag måste försöka koncentrera mig på den biten innan utvisningen, efteråt är det en helt annan match, en annorlunda typ av match som är väldigt ovanlig i dagens fotboll. Vi hanterar den första delen på ett bra sätt och vi försöker komma till lägen och vi kommer mellan lagdelarna och hotar. Vi skapar målchanser och situationer som vi är nöjda med. Däremot slarvar vi ibland och måste kunna binda bollen där framme bättre.

- Det är ett fall framåt i vårt anfallspel i den delen av matchen där vi är 11 mot 11. Sen försvarsspelet , med all respekt för Johan Elmander och William Atashkadeh som är ett bra par, så försökte vi vara mer defensiva i vår backlinje. Det var tanken med att spela Magnus Andersson som mittback idag, som tar mycket dueller och fighter.

Trelleborgs FF gjorde två förändringar i laget till skillnad från senast borta mot Norrby IF. Magnus Andersson gick in som mittback istället för Robin Jacobsson och Zoran Jovanovic in på högerkanten istället för Mattias Håkansson.

- Zoran var med idag efter att ha suttit på bänken efter HIF-matchen, vilket nog var ett bra drag med tanke på att han har mycket finurligheter i sitt spel. Pode och Zoran på kanterna och två starka på topp i Dino och Salif. Jag är väldigt nöjd med hur det föll ut, med målet 1-0 och sedan straffsituationen iallafall. Sen vad som är rätt och fel, vet jag inte.

Efter utvisningen och straffmålet var det en helt annan match.

- Den andra delen av matchen var viktigt för oss, för moralen eftersom vi inte vunnit på några matcher nu. Inte gjort så mycket mål som vi skapar målchanser. Viktigt för oss att inte slå av på takten i matchen, men kommer en period i matchen där det blir lite nonchalant och spelare gör sånt de inte ska göra. Samtidigt ger sig inte ÖIS förrän det blir 4-0 till oss, men det kunde mycket väl bli mål där och för oss var det viktigt att hålla nollan, men det var inte skicklighet utan tur idag att vi gjorde det.

- Jag är oerhört tacksam över att vi inte drabbats av någon utvisning, för det kostar dyrt, det såg vi idag om inte annat. Det är jobbigt för de stackarna som är kvar och ska göra jobbet. Men jag är nöjd med att vi spelar på. Det blev lite ketchupeffekt och det är bara att tacka och ta emot, målen kan vara värda en poäng i slutändan och vi behövde göra lite mål.

Nu blir det en veckas träning innan nästa match - borta mot IFK Värnamo. En tuff match mot IFK Värnamo som gått bra i inledningen på säsongen.
Men först njuter vi av de tre poängen från dagens match.

- Ny match nästa vecka, nu tar vi in de här poängen och njuter en stund av att vi fick lite islossning, avslutar Patrick Winqvist.

Numret 1066 har alltid blivit förknippat med slaget vid Hastings, nu även publiksiffran i 6-0-matchen hemma mot Örgryte IS 2017.

Värt att notera är även att Furkan Motori spelade de sista minuterna i dagens match. Nästan ett år efter hans korsbandsskada.

Nästa match för Trelleborgs FF i Superettan är tisdagen den 2 maj, avspark klockan 19:00.

Nästa chans att se Trelleborgs FF hemma i Superettan är den 6 maj hemma mot Syrianska FC.

Startuppställning:

Marko Johansson - Jacob Palander, Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson (ut 71) - Zoran Jovanovic (ut 81), Kristian Haynes, Robin Nilsson (ut 72), Marcus Pode - Salif Camara-Jönsson, Dino Islamovic.

Avbytare:

Fredrik Persson, Anton Tideman (in 71), Johan Brannefalk (in 72), Furkan Motori (in 81), Mattias Håkansson, Robin Jacobsson, Filip Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 24 april, 2017
Kategori: A-lag