Fotograf: Björn Sandberg

Efter en 7-3-vinst borta mot Gislövs IF förra helgen följde TFFs damer upp med en klar 8-0-vinst i hemmapremiären på Vångavallen på söndagen mot Spjutstorps IF.

Efter en något trög start kom TFFs damer igång och visade varför de var så överlägsna i division 4 förra året. Publiken som hade tagit sig till Vångavallen fick se inte mindre än sju mål från hemmaspelare och ett självmål.

Målskyttar för Trelleborgs FF; Jenny Lundahl x3, Sofie Nielsen x2, Viktoria Persson, Adelina Zahirovic, självmål (Frida Nilsson sista TFFare på bollen).

- Det var lite krampaktigt kanske i första delen av första halvlek, men sen lättade det lite och vi kom igenom deras försvar lättare. Vi tycker om så här stora planer, det trivs vi bäst med. Så vi blev bra efter hand, även i andra halvlek även om det mot slutet blev lite nonchalant i vissa lägen. Passningar och så blev lite dåliga, säger Mats Nielsen som är huvudtränare för damlaget.

Spjutstorps IF kommer annars från Tomelilla-området. Inte särskilt långt från Onslunda, där TFF-damerna spelade sin första seriematch förra året.

Gästerna hade inte mycket i matchen och faktiskt var det så att Emy Alerskans i TFF-målet aldrig behövde ingripa ordentligt.

- Pratade med Emy här efter matchen och Spjutstorps IF hade inte ett skott på mål ens under hela matchen. Så det kan man ju aldrig klaga på. Det känns bra och det går framåt här nu.

Efter segern borta mot Gislövs IF för en dryg vecka sedan var TFF-lägret inte särskilt nöjt med insatsen. Efter dagens match mot Spjutstorps IF var det en helt annan känsla och man var såklart nöjda med 8-0-segern.

- Helt klart en bättre känsla än senast mot Gislövs IF. Börjat komma igång, det är nytt för oss att spela på den stora planen och fortfarande lite nytt med riktigt gräs. Vi fick ändå bra rull på det där ute och bra tempo - så att vi är nöjda med dagens match, avslutar Mats Nielsen.

Efter två matcher i division 3 har nu TFFs damer vunnit båda och har målskillnaden 15-3. Trots två raka segrar och bra målskillnad ligger man för tillfället tvåa bakom Janstorps AIF, då de inte släppt in mål i serien än.

Det var förresten inte bara hemmapremiär, det var även premiär för damernas nya matchställ. Kolla in bilderna. Fler bilder från matchen hittar du som vanligt på vår facebooksida.

Nästa match för Trelleborgs FFs damer är redan på fredag då man gästar Sjöbo IF. Avspark 18:45.

Trupp Trelleborgs FF dam:

Emy Alerskans, Caroline Williamsdotter, Frida Nilsson, Jonna Hansson, Emilia Olsson, Sofie Janstad, Anna Hovfander, Felicia Miller, Sofie Nielsen, Sofie Alerskans, Matilda Svensson, Jenny Lundahl, Johanna Feuk, Ida Hellström, Viktoria Persson, Adelina Zahirovic.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 23 april, 2017
Kategori: A-lag