Fotograf: Björn Sandberg

Han har varit borta från fotbollen i elva månader. I tisdags var Furkan Motori tillbaka i matchspel efter sin tuffa korsbandsskada. Nu ser mittfältaren fram emot spel i superettan.

- Jag ska slåss om en ordinarie plats, säger den egna TFF-produkten.

Furkan Motori var på gång redan för några veckor sedan men åkte då på ett bakslag. Nu har mittfältaren tränat för fullt med laget i två veckor. I söndags satt han på bänken för A-laget mot Norrby, och i tisdags startade han för U21 mot Utsikten. 

- Det är obeskrivligt, går inte ens att beskriva med ord, säger han. Sjukt kul att spela match igen, det är en helt annan grej än att träna. Det går inte att beskriva.

Efter första halvlek var det tid att byta. Han själv säger att han nog hade klarat spelar mer än en halvlek, men det gäller att skynda långsamt.

- Det kändes faktiskt riktigt bra. Jag trodde faktiskt att min kondition skulle vara lite sämre än vad den var, men jag blev inte så trött som jag trodde att jag skulle bli. Kroppen efteråt kändes hur bra som helst.

Hur kändes formen?

- Den kändes bra, det känns inte som att jag har tappat så mycket som jag trodde. Det fotbollsmässiga finns fortfarande kvar. Kanske konditionen som kan bli lite bättre. Det har varit min styrka innan, så jag ska försöka få det till att bli min styrka detta året med.

Vilka förväntningar kan vi ha på dig i år?

- Det får man helt enkelt se när man väl spelar. Först och främst ska jag göra poäng, antingen assist eller mål. Det är förväntningarna jag har på mig själv och det är de förväntningar folket ska ha på mig.

Vad ser du framför dig?

- Först och främst att ta tillbaka min startplats som jag hade när jag blev skadad, sen klara av att spela en full match i 90 minuter utan att bli helt och hållet slut, och sen är det som sagt att göra poäng.

Det är verkligen en positiv Furkan Motori jag når på telefon under torsdagskvällen. Rösten är full av optimism och glädjen över att åter få spela fotboll går inte att ta miste på.

- Ända sedan jag började träna för fullt med laget har jag gått in för att slåss om en ordinarie plats. Sen hur tränaren ser på det, det är hans beslut. Men ända sedan jag började träna fullt har jag tänkt att jag ska slåss om en plats.

Ligger medspelare lång före dig?
- Jag tycker faktiskt inte de ligger så långt ifrån mig. Jag har börjat närma mig nu sedan jag började träna fullt. Sakta men säkert har jag kommit närmare och närmare.

Förra våren hann han göra fyra matcher i superettan, samtliga från start, innan han skadade det främre korsbandet i hemmamötet med Syrianska den 2 maj. Nu väntar han på att åter få beträda Vångavallens gräsmatta.

- Först och främst ska jag vara med i truppen igen, sen får vi se hur det blir därifrån. Om jag hoppar in eller gör så bra ifrån mig att jag startar, det är helt beroende på hur Patrick (Winqvist) ser på det, avslutar Furkan Motori.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 21 april, 2017
Kategori: A-lag