Fotograf: Björn Sandberg

TFF föll under tisdagskvällen borta mot Utsikten i U21-serien. Men trots nederlaget fanns det ett stort glädjeämne i TFF-lägret – Furkan Motori gjorde comeback efter nästan ett års skadefrånvaro.

- Det var glädjande att se honom på banan igen, säger Kristian Haynes, som coachade laget.

När domaren blåste av efter 45 minuter var matchen mållös, men efter halvtidsvilan brakade det loss fullständigt. Sju mål under andra halvlek hör inte till vanligheterna i fotboll. TFF hämtade upp underläge från 3-1, men fick efter mål i slutminuterna se sig besegrade med 4-3.

- Det är tungt när vi reser oss på det sättet som vi gör. Vi är nästan uträknade vid 3-1 men kommer tillbaka, så det känns surt, säger Haynes som ändå berömmer Fredrik Persson för en bra insats mellan stolparna trots fyra insläppta bollar.

TFF ställde sex A-spelare från start, men i övrigt bestod dagens lag av unga spelare från U19 och framför allt U17. Vissa av spelarna har aldrig spelat ihop tidigare, och mot bakgrund av det var Haynes nöjd med insatsen.

- Framför allt känner jag glädje över den approach A-lagsspelarna har till denna match, med inställning och allt. Tittar jag tillbaka på min karriär så har U21 alltid varit lite osexigt, med spelare som är förbannade för att de inte får spela i A-laget. Men det här var jävligt professionellt. Jag ska inte säga att jag är överraskad, men jag är positivt inställd.

Trots förlusten är Kristian Haynes nöjd med insatsen och den spelglädje som samtliga spelare visade upp. För de sex A-spelarna ökade möjligheterna till en startplats i superettan kommande vecka.

- A-spelarna skickade rätt signaler till de som startar i A-laget att de vill vara med. De knackar på dörren och visar att de är redo.

Största glädjeämnet för dagen var emellertid att Furkan Motori var tillbaka i spel efter sin korsbandsskada. Mittfältaren spelade första halvlek och var involverad mycket i spelet. 

- Jag försökte lugna ner honom att han inte ska ha för höga krav efter att ha varit borta i ett år, säger Kristian Haynes. Jag tycker att han lyckades bra med sin prestation. Mina förväntningar var inte höga, men det var glädjande att se honom på banan igen. Han kan bli en injektion för oss framåt och spetsa konkurrensen mer.

TFF:s mål i matchen gjordes av Dennis Werngren, Filip Andersson och Zoran Jovanovic. Laget spelar nästa match i U21-serien nästa tisdag hemma mot Gais.

TFF:s startelva:

Fredrik Persson – Emil Johansson, Rasmus Fridolf, Samuel Fröjdh, Anton Tideman – Jacob Christiansen, Johan Brannefalk, Alexander Engbe, – Furkan Motori, Zoran Jovanovic - Filip Andersson

Avbytare: Kenan Hamzic, Simon Johansson, Anton Jörgensen Svensson, Felix Maurer, Dennis Werngren.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 18 april, 2017
Kategori: A-lag