Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FFs damer premiärspelade på Annandag Påsk i deras divison 3. Det var inte bara premiär, det var även Trelleborgsderby mot lokalkonkurrenten Gislövs IF.
Matchen, som var ett sent och härligt påskägg, innehöll mycket mål och härliga närkamper.

Gislövs IF gav Trelleborgs FF ordentligt motstånd, men gästande TFF vann till slut med 7-3.

Målskyttar för Trelleborgs FF var: Viktoria Persson x3, Caroline Williamsdotter x2, Sofie Nielsen och Adelina Zahirovic.

Trots vinst 7-3 i premiären är man inte helt nöjda med insatsen.

- Nä vi är inte nöjda med dagens match. Vi spelade stundtals riktigt dåligt faktiskt, säger huvudtränare Mats Nielsen direkt efter matchen på Gislövs IP.

- Vi fick inte igång det helt enkelt. Men vi har haft dålig kontinuitet på vissa positioner under försäsongen på grund av skador och så vidare. Sen är det lite underskattning och tror att allting ska gå flytande och lätt, med att vi ska vinna stort och är lite lata. Det går inte här nu, vi måste komma upp minst en nivå.

Det var kallt och blåsigt på Gislövs IP för dagen, trots det så hade många åskådare tagit sig dit.
De fick se Trelleborgs FF ta ledningen enligt planerna direkt i första halvlek, men man spelade stundtals dåligt samt slarvigt och bjöd in Gislövs IF i matchen igen.

1-0 gjordes av matchens lirare Viktoria Persson, som gjorde tre av TFFs sju mål under dagen. Viktoria som är ny inför säsongen.

TFF hade ledningen men Gislöv kom tillbaka in i matchen och det stod 3-3 i andra halvlek. TFF gjorde då 4-3 och ryckte i matchen.

Efter 4-3 var Gislövs IF tvungna att börja chansa i spelet mer och trycka upp laget, då gjorde TFF, 5-3, 6-3 och till slut 7-3.

Sista målet gjorde ett av de senaste tillskotten Adelina Zahirovic.

- Det är klart att detta är årets match för Gislöv att vi kommer hit. De vill ju inte förlora här, så de kämpar och sliter allt vad de kan, men vi ska kunna hantera det. Vi vet ju att om vi spelar som vi kan och låter bollen göra jobbet - så hinner inte Gislöv med. Det är ju liksom när vi kommer ner i deras tempo som Gislöv kommer in i matchen. Sen får de slå alldeles för många långa bollar, så att vi - har en del att jobba på.

- Men, det är ju första matchen, det är derby. Lite nervöst är det såklart och när Gislöv lyckas kvittera så smyger det in sig tankar i huvudena och det är farligt.

På påskdagen spelade TFFs herrar 1-1 borta mot Norrby IF. Efteråt sade Patrick Winqvist att de skulle hem och träna, träna, träna och träna. Är det vad damerna ska göra också?

- Jo, men så är det, det ska vi. Vi har haft lite oflyt med skador på spelare som spelat mycket. Vilket gör att vi har ställt upp med tjejer som inte spelat lika mycket. Det märks naturligtvis, men då får andra träda fram.

- Idag träder Vicky fram jättebra, det krävs att andra tjejer träder fram också och verkligen visar att de vill vara med och spela. Men vi vinner ju idag och någonstans är det det som räknas, det är starkt att vinna även om man spelar dåligt, avslutar Mats Nielsen.

TFFs damer vann premiären borta mot Gislövs IF, 7-3, och även om inte spelet var glimrande så är tre poäng en perfekt start på säsongen.

Nästa match är hemmapremiär på Vångavallen, söndagen 23 april, avspark 15:00 mot Spjutstorps IF.

TFFs damer släppte in tre bollar redan i första seriematchen, det är en boll mer än hela premiärsäsongen förra året.

Trupp Trelleborgs FF:

Emy Alerskans, Caroline Williamsdotter, Frida Nilsson, Jonna Hansson, Emilia Olsson, Sofie Janstad, Adelina Zahirovic, Felicia Miller, Sofie Nielsen, Sofie Alerskans, Matilda Svensson, Jenny Lundahl, Johanna Feuk, Ida Hellström, Sanna Nilsson, Viktoria Persson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 17 april, 2017
Kategori: A-lag