Fotograf: Björn Sandberg

Två poäng på tre matcher, Trelleborgs FF har inte riktigt fått den starten i Superettan som man hade hoppats på. På söndagen kom den andra raka oavgjorda matchen efter att man spelat 1-1 på Borås Arena mot Norrby IF.

Trelleborgs FFs mål gjordes av Zoran Jovanovic i andra halvlek.

- Det är klart att detta känns som en förlust. Alla matcher som inte slutar med vinst, känns som en förlust. Utifrån läget i matchen så är väl resultatet okej, men känslan är som en förlust. Egentligen är vi nog bättre än våra motståndare, vi spelar så pass vettigt att det bör räcka till mer än en poäng, säger Patrick Winqvist efter matchen.

Norrby IF, precis som Trelleborgs FF har ännu inte vunnit någon match i Superettan. Båda lagen har förlorat en match och spelat två oavgjorda. Inför söndagens match hade faktiskt inte Norrby IF gjort mål än i seriespel. Första målet kom idag.

Patrik Petersén som är ett nyförvärv inför säsongen gjorde 1-0 till Norrby IF i 34e matchminuten. Han fick bollen på högerkanten, in i straffområdet och satte bollen - vid sidan om Marko Johansson i TFF-målet.

- Vi har det jobbigt i första halvlek med ett ganska svagt försvarsspel. Vi har det jobbigt i första, men blir bättre i andra och sett över hela matchen så hade vi kunnat vinna.

Efter paus blev spelet bättre, med längre anfall. Man saknade dock riktigt klara och heta chanser. Men TFF fick ett riktigt bra läge och det blev också ett riktigt vackert mål.

Ett riktigt klapp-klapp-anfall där inhoppande Zoran Jovanovic lade in bollen i öppet mål. Dino Islamovic väggspelade sig fram in i straffområdet och kunde till slut spela fram Zoran till 1-1.

Bortalaget Trelleborgs FF gick sedan för ett segermål, men kom aldrig till något riktigt bra läge mot ett hårt kämpande Norrby IF.

Matchen slutade 1-1 och Trelleborgs FF har ännu inte vunnit i Superettan 2017.

- Två poäng på tre matcher, det speglar inte riktigt våra prestationer och det är fruktansvärt frustrerande.

- Norrbys prestation är bra i matchen och de jobbar oerhört bra. De spelar bättre med sina kvaliteter än vad vi spelar med våra. Vi gör ett jättefint mål i matchen - men jag hade hellre haft två riktigt fula mål och vunnit istället.

Efter förlust i premiären mot Helsingborgs IF har det blivit två raka oavgjorda matcher mot Falkenbergs FF och Norrby IF.

- Nu måste vi verkligen hem och träna, träna och träna. Träna det vi verkligen behöver träna på. Vi måste upp en nivå helt enkelt och alla träningspass och alla moment kommer att vara dödsviktiga för oss inför kommande matcher, avslutar Patrick Winqvist.

Nästa match är den 24 april hemma mot Örgryte IS, avspark 19:00.

Startuppställning:

Marko Johansson - Jacob Palander, Robin Jacobsson, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson - Mattias Håkansson (ut 61), Kristian Haynes, Robin Nilsson, Marcus Pode (ut 76) - Dino Islamovic, Salif Camara-Jönsson.

Avbytare:

Fredrik Persson, Anton Tideman (in 76), Zoran Jovanovic (in 61), Magnus Andersson, Filip Andersson, Johan Brannefalk, Furkan Motori.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 16 april, 2017
Kategori: A-lag