TFF-damernas blickar är fortsatt riktade uppåt. Efter fjolårets utskåpning i division fyra väntar nu nya utmaningar i form av division tre-spel. På måndag rivstartar säsongen med Trelleborgsderby mot Gislöv.

- Det finns inget annat som kan ge mer motivation, konstaterar huvudtränaren Mats Nielsen.

När TFF förbereder sig för säsongen på Vångavallen är det en stor grupp som är samlad. Klubben har rekryterat tretton nya spelare till laget samtidigt som bara en spelare, Hanna Svendsen, har lämnat.

Ända sedan ifjol har det varit en medveten strategi att utöka numerären i spelartruppen. Dels för att vässa konkurrensen, men kanske inte minst för att kunna ha ett U-lag i seriespel. Några av nyförvärven är inte mer än femton år gamla och är värvade för att spela seniorfotboll främst på sikt.

33 spelare tillhör truppen och mellan 22 och 27 spelare deltar varje träning, då alla sällan kan samtidigt på grund av arbete och annat. Det är en stor utmaning för Mats Nielsen och hans assistent Dan Hellberg att hålla bra kvalitet och intensitet på träningarna med så många spelare, men Nielsen ser främst fördelar.

- Vi har ar helplan nu, säger han. Det är riktigt bra att kunna spela med två lag, det är få som har den möjligheten. Sen är det mer jobb också, men det får vi leva med.

Under försäsongen har laget spelat såväl DM-matcher som träningsmatcher. Motståndarna har som bäst varit division ett-lag och som sämst division tre-lag. Enda förlusten har kommit med uddamålet (1-2) mot division ett-laget Skurup, i övrigt är TFF obesegrat i år.

- Vi har nog höjts oss lite. Vi har haft bättre matcher och vi är bättre fysiskt än ifjol.

Med tanke på den stora numerären har tränarparet gått runt på många spelare under försäsongen. Alla har fått chansen att visa upp sig i matchspel vilket har gjort att det starkaste laget kanske inte alltid har stått på banan.

- Liksom förra året så vill tjejerna inte förlora någon match. Där är en attityd att det inte är okej att förlora en match. Gör vi det så ska vi fan ha gjort vad vi kunnat för att förhindra det.

Stommen i laget är densamma som ifjol, även om Nielsen förtäljer att tre-fyra nyförvärv ser ut att ha tagit en plats i startelvan. Kampen om platserna har hårdnat.

- Alla som är kvar har ett år på nacken. Vi har kommit in i ett högre bolltempo och förstått vad det innebär, sen har vi fått till spelare som är duktiga och höjer nivån ytterligare. Det är ganska stor konkurrens om platserna och egentligen ingen som kan känna sig säker.

Nu laddar laget för fullt för måndagens premiär, tillika derby, mot Gislövs IF på bortaplan. Dagen som laget har sett fram emot i flera månader är snart här.

- Det går inte att vara mer motiverad. Seriepremiär och derby direkt mot Gislöv, där finns inget annat som kan ge mer motivation, och det tror jag spelarna känner också. Det blir en riktig fajtingmatch, det blir tufft. Många av lagen har inget att förlora när de möter oss, det är vi som ska prestera.

Förhoppningsvis blir måndagens match startskottet för ytterligare en fantastisk säsong för TFF-damerna, som går i segerns tecken.

- Vi ska klara av att vinna den här serien också, men jag tror det blir lite bättre matcher. Vissa matcher som vi spelade ifjol tyckte inte tjejerna var så roliga. Det blir roligare matcher att spela i år, med mer motstånd. Vi har historiskt spelat som bäst när vi har spelat mot bra motstånd, avslutar TFF-tränaren.

Gislövs IF – Trelleborgs FF har avspark kl 14:00 på Gislövs IP på måndag - annandag påsk.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 14 april, 2017
Kategori: A-lag