Fotograf: Björn Sandberg

På söndagen spelade Trelleborgs FF hemmapremiär i Superettan mot Falkenbergs FF. En svängig och öppen match slutade 2-2.

Båda lagen hade ledningen i matchen vid vars ett tillfälle. Först tog Trelleborgs FF ledningen med 1-0 genom Marcus Pode. Sedan kvitterade Falkenbergs FF och man tog även ledningen innan paus.

I andra halvlek kvitterade Trelleborgs FF genom Dino Islamovic. Efter det forcerade Trelleborgs FF kraftigt och var ytterst nära att ta alla tre poäng, men Jacob Palanders skott i 90e minuten räddades på mållinjen.

- Svängig match som växlade fram och tillbaka. Blir inte riktigt klok på den faktiskt. Sett till de vassaste chanserna i matchen så har nog TFF närmast till tre poäng. Vi gör en bra match efter våra förutsättningar med skador och avstängningar, vi fick laborera litegrann i backlinjen. Detta var en svår bortamatch där vi tar poäng och gör våra första mål, säger Hans Eklund som är Falkenbergs FFs tränare på presskonferensen efter matchen.

- En poäng borta mot Trelleborgs FF måste man vara nöjd med, lägger han till.

Falkenbergs FFs tränare Hans Eklund var hyfsat nöjd med 2-2. Patrick Winqvist var mindre nöjd.

- Hans är nöjd med resultatet - jag är det inte. Vi vill alltid vinna - varje match, säger Patrick Winqvist på presskonferensen efter matchen.

- Man har alltid spelare borta med skador eller avstängningar. Vi hanterar det materialet vi hade tillgängligt idag på ett alldeles strålande sätt. Dock spelade vi emellanåt mot tolv man där ute och det kändes väldigt jobbigt.

- Ska man fokusera på det som man ska så var mycket av vårt försvarsspel bra idag. Det som är svårt att hantera är när vi spelar anfallsspel åt våra motståndare. De gör saker och ting såklart bra samtidigt med sitt spel. De sätter oss i situationer där vi tappar bollen och då pressar de oss. En kombination av detta som leder till deras kvitteringsmål. Sen är det en fast situation som leder till deras ledningsmål - som oftast i fotboll.

Efter ledning genom Marcus Pode efter 15 minuter så både kvitterade Falkenbergs FF och tog sedan ledningen precis innan paus.
Vid deras första mål spelade de över TFFs försvar och Erik Pärsson kunde friställa Viktor Götesson framför mål. Det andra målet kom vid en hörna.

Förutom Marcus Podes mål hade Trelleborgs FF en hel del framåt och hade kunnat göra fler mål i första halvlek.

I den andra halvleken kvitterade Dino Islamovic efter att han offrat sig framför Hampus Nilsson i Falkenbergs mål.

Falkenberg var nära att ta ledningen i slutet, men Robin Jacobsson räddade på mållinjen.

Sista chansen i matchen hade alltså Trelleborgs FF - men matchen slutade 2-2.

- Jag tycker det är starkt av oss att vinna den andra halvleken så vi kan ta poäng i matchen. Men vi har släppt in tre mål på två matcher, det är inte bra. När vi summerar säsongen om några månader så måste man ta poäng hemma.

- Idag vågade vi mer än mot Helsingborgs IF senast, där vi var för veka i slutet för att kunna forcera in en kvittering. Idag forcerade vi för ett 3-2-mål som gjorde att matchen blev mer öppen än vad den redan var. Matchen var annars väldigt väldigt öppen, mer än normalt vid den här nivån.

Förutom målen hade Trelleborgs FF både stolpe och ribba ut i matchen. Dino Islamovic hade ett skott i stolpen och Mattias Håkansson ett i överliggaren.

- Lite stolpe och ribba ut idag också. Men man måste skjuta innanför ramarna för att den ska gå in. Det är inte otur - det är oskicklighet. Vi får jobba med det, men vi gjorde iallafall mål i båda halvlekarna idag och det är ett mål vi har - att göra fler mål i fler halvlekar.

- Vi är missbelåtna med resultatet, men ödmjuka inför att Falkenberg kommer hit och är nöjda med en poäng. Ingen skugga alls över det.

Dino Islamovic gjorde debut i Superettan för Trelleborgs FF på söndagen. Han var med och spelade fram till Marcus Podes 1-0, innan dess hade han ett skott i stolpen. I andra halvlek gjorde han kvitteringsmålet till 2-2.

- De flesta tyckte nog att det var rätt val idag att spela Dino. Så var det kanske också, han blev ju matchens spelare. Han gjorde mål och var inblandad i det andra målet också. Men det går ut över någon annan, hade vi spelat med någon annan kanske vi hade vunnit, avslutar Patrick Winqvist.

Nu har Trelleborgs FF spelat två matcher i årets Superetta. Förlust borta mot Helsingborgs IF och oavgjort hemma mot Falkenbergs FF.

Nästa helg spelar Trelleborgs FF borta mot ännu en nykomling - Norrby IF.

Matchen spelas på Borås Arena klockan 17:00 på söndag 16 april.

Publik idag: 1758

Inför matchen hölls en tyst minut för att hedra de drabbade i Stockholm.

Startuppställning:

Marko Johansson - Jacob Palander, Robin Jacobsson, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson - Mattias Håkansson (ut 80), Kristian Haynes, Robin Nilsson, Marcus Pode - Salif Camara-Jönsson, Dino Islamovic.

Avbytare:

Fredrik Persson, Anton Tideman, Zoran Jovanovic (in 80), Norlla Amiri, Magnus Andersson, Filip Andersson, Johan Brannefalk.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 9 april, 2017
Kategori: A-lag