Fotograf: Björn Sandberg

Äntligen!
Imorgon, söndag, är det äntligen dags för hemmapremiär i Superettan för Trelleborgs FF. Man tar emot Falkenbergs FF och avsparken är klockan 17:00 på vår hemmaborg Vångavallen.

Det är två lag som förlorade i premiären som möts på Vångavallen på söndagen. Falkenbergs FF föll hemma mot Östers IF medan Trelleborgs FF föll borta mot Helsingborgs IF på Nya Olympia.

- Förhoppningsvis kan vi börja på en ny bra hemmasvit från och med imorgon. Vi ska försöka använda all revanschlusta från förra matchen, säger Patrick Winqvist inför morgondagens hemmapremiär på Vångavallen.

Där är stor revanschlusta och hunger efter tre poäng i Trelleborgs FF. Något som synts på träningarna i veckan och under lördagen.

- Det har sett väldigt bra ut på träningarna med lagom bra intensitet, glada miner och bra kvalitet. Så förberedelserna är bra inför matchen.

Jämfört med matchen mot Helsingborgs IF så är där bara en förändring i truppen. Johannes Johansson har en känning i baksida lår.

- Där är bara en förändring i laget och Johannes Johansson har en liten känning i baksida lår. Istället går Filip Andersson in i truppen.

Motståndarna Falkenbergs FF trillade ur Allsvenskan förra året och är därmed nykomlingar i Superettan inför 2017. 2016 skrapade man bara ihop 10 poäng på de 30 matcherna i Allsvenskan.
Trelleborgs FF får alltså möta de två Allsvenska lagen direkt i säsongsöppningen.

I Falkenbergs FF hittar vi annars många duktiga fotbollspelare. Erik Pärsson är ett bekant ansikte, och spelade förra året i Landskrona BoIS. Innan dess har han spelat för både FC Höllviken och Lunds BK.

I Falkenbergs hemmapremiär förlorade man alltså mot Östers IF. Matchen slutade 2-0 till Öster efter mål i slutet av matchen.

- De mötte ett bra lag på sin hemmaplan. Östers IF gjorde det bra och var smarta. Vi har bra koll på morgondagens motståndare och - de är hanterbara. De är duktiga på sitt och är farliga när de väl skruvar upp tempot, så gäller för oss att vara koncentrerade. Vi kommer att få chanser att straffa dem och vi vet hur vi kan hota, avslutar Patrick Winqvist.

Hemmapremiären är alltså klockan 17:00 på vackra Vångavallen i Trelleborg. Det har lovats underbart vårväder på söndagen så bjud med en kompis så skapar vi oss en härlig hemmapremiär.

Du vet väl om att du kan köpa din biljett till matchen redan nu? Läs mer här om detta.

Lyssna gärna också på vad Robin Nilsson har att säga inför hemmapremiären här.

Trupp:

Fredrik Persson, Marko Johansson, Magnus Andersson, Robin Jacobsson, Jacob Palander, Anton Tideman, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson, Zoran Jovanovic, Kristian Haynes, Norlla Amiri, Mattias Håkansson, Johan Brannefalk, Robin Nilsson, Salif Camara Jönsson, Marcus Pode, Filip Andersson, Dino Islamovic.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 8 april, 2017
Kategori: A-lag