Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen spelade Trelleborgs FF premiär i Superettan borta mot Helsingborgs IF. Matchen slutade med förlust 0-1 efter ett sent mål av HIFs Jesper Lange.

- Grattis till Helsingborgs IF och Per-Ola Ljung till en bra start och lycka till i fortsättningen. Vi tycker väl att det är okej, det är första matchen. Den sämsta perioden vi har i matchen är andra halvlek, från mitten tills att de gör sitt vinnande mål och det straffar oss till slut, säger Patrick Winqvist på presskonferensen efter matchen.

- Tycker att det är en hög lägstanivå annars och försvarsspelet sitter ändå där. Vi löser de flesta uppgifterna. Lite ställningskrig och så vidare.

Trelleborgs FF har gjort många mål på försäsongen och målsättningen är att göra mål i fler matcher än förra året.
Man hade dock svårt att få till något riktigt bra på lördagen mot ett bra Helsingborgs IF. Trelleborgs FF hade endast två skott på mål under hela matchen.

- Det jag är minst nöjd med är att vi inte kan driva tillräckligt bra anfallsspel. Något som vi jobbat mycket med och målsättningen är att göra mål i fler matchen än förra året. Det lyckades vi inte med idag och där är tydliga bitar kvar. Både individuellt och som lag. Gör man inga mål, vinner man inga fotbollsmatcher. Hade inte de fått till det där lilla extra så kanske vi hade rest här ifrån med minst en poäng. Nu är jag besviken över förlusten, vi får bryta ihop och gå vidare, avslutar Patrick Winqvist.

Trelleborgs FF hade inga jättebra lägen i matchen istället gjorde Helsingborgs IF matchens enda mål - genom Jesper Lange. Han fick bollen utanför straffområdet, vek in i banan och knorrade bollen runt Superettadebutanten Marko Johansson i TFF-målet.

- Det är en jämn match överlag tycker jag, men vår känsla är väl att vi har det där lilla extra. Vi maler och trycker, pressar på. Kanske att vi saknar spets där framme, men på det stora hela är laget och jag väldigt nöjda med hur matchen utspelar sig och hur vi till slut tar en seger, säger Helsingborgs IFs tränare Per-Ola Ljung på presskonferensen efter matchen.

- Vi styr bort ett bra Trelleborgs FF som gör mycket mål och har gjort under hela försäsongen. De har farliga spelare där framme som vi styr bort relativt bra. Vi gör ett jädra jobb och får igång matchen och kan göra det sista målet. Tuff motståndare och Trelleborgs FF är ett välorganiserat lag med bra spelare och ledare runt omkring - så jag förväntar mig att detta kan ha varit två topplag som möttes idag, lägger han till.

Dagen var annars en stor fest med riktigt fin inramning när Olympia i Helsingborg nyinvigdes. Tyvärr kunde inte Trelleborgs FF förstöra den festen. Där var 12766 personer i publiken som hejade. Joe Labero trollade fram matchbollen och en helikopter landade på mittplan.

Ett stort tack till alla TFF-fans som fanns på plats för att stötta laget. Förhoppningsvis ses vi - plus många fler, redan nästa helg då Trelleborgs FF tar emot Falkenbergs FF på vackra Vångavallen i Trelleborg. Hemmapremiären mot Falkenberg FF spelas på söndag klockan 17:00.

Startuppställning:

Marko Johansson - Jacob Palander, Robin Jacobsson (ut 85), Alexander Blomqvist, Albin Nilsson - Mattias Håkansson, Kristian Haynes, Robin Nilsson (ut 76), Marcus Pode - Salif Camara-Jönsson, Zoran Jovanovic (ut 76).

Avbytare:

Fredrik Persson, Anton Tideman (in 76), Dino Islamovic, Norlla Amiri, Johannes Johansson, Magnus Andersson (in 85), Johan Brannefalk (in 76).Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 1 april, 2017
Kategori: A-lag