Fotograf: Björn Sandberg

Så är det då äntligen dags, en lång försäsong är slut och imorgon är det så premiär.

Premiären i Superettan 2017 går mot Helsingborgs IF på Nya Olympia i Helsingborg. Avsparken är klockan 16:00.

- Vi har stora förväntningar inför premiären imorgon. Vi vill gärna förstöra festen. Men det gäller att gilla läget, säger Patrick Winqvist inför morgondagens match mot Helsingborgs IF.

Helsingborgs IF som låg i Allsvenskan förra året slår på stort i premiären och nyinvigningen av Olympia. Det är feststämning hela dagen i Helsingborg, en timme innan avspark tar Ola Selmén och Nic Schröder vid på innerplan.

I kvalet för att hålla sig kvar i Allsvenskan sköt Halmstads BK ner Helsingborgs IF i Superettan efter en dramatisk vändning.
Trelleborgs FF som var nykomlingar i Superettan förra året vill mer än gärna förstöra morgondagens fest.

- Det är ett bra läge att möta Helsingborg, de kommer uppifrån och har all press på sig. Vi har allting att vinna. Vi möter hellre dem i en första match än till exempel nykomlingar från andra hållet.

- Vi måste våga vara oss själva och vara beslutsamma. Hålla huvudet kallt. Vi måste ha rätt mentala status, allt runt omkring är svårt att påverka. Vi ska vara oss själva och vi har bra killar i laget som vill vara där.

Senaste gången lagen möttes var faktiskt förra året - då i en träningsmatch. Träningsmatchen var även Helsingborgs IFs genrep inför Allsvenskan. Matchen då slutade 1-0 till Helsingborgs IF efter ett mål på övertid.

Senast Trelleborgs FF spelade på Olympia var borta mot Eskilsminne IF 2015 i Division 1 Södra. Inför matchen behövde Trelleborgs FF en poäng för att säkra uppflyttning till Superettan - man tog alla tre. Efter underläge 1-2 i paus vände Trelleborgs FF till 5-2 efter fyra mål i andra halvlek av Salif Camara-Jönsson.

Trelleborgs FF kommer till morgondagens match med en stark trupp. Freddie Brorsson och Hugo Andersson är korsbandsskadade, Erik Andersson och Furkan Motori är på gång tillbaka efter samma typ av skada. Förutom de fyra är alla kallade till match.

- De som saknas är Freddie Brorsson, Hugo Andersson, Erik Andersson och Furkan Motori. Annars är alla andra kallade till match, vilket är rätt så fantastiskt, avslutar Patrick Winqvist.

Efter en lång och spännande försäsong smäller det rejält på lördagen i premiären av Superettan 2017. Detta vill du inte missa, avsparken går klockan 16:00.

Kan du inte vara på plats så visas matchen på cmore.se, klicka på bannern på förstasidan för att komma direkt dit.

Är du på plats så sök dig gärna till True Blues och sjung oss fram till tre poäng - för vi är TFF.

På fredagskvällen var det ca 12600 biljetter sålda till Helsingborgs IF - Trelleborgs FF.

Trupp:

Fredrik Persson, Marko Johansson, Magnus Andersson, Robin Jacobsson, Jacob Palander, Anton Tideman, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson, Johannes Johansson, Zoran Jovanovic, Kristian Haynes, Norlla Amiri, Mattias Håkansson, Johan Brannefalk, Robin Nilsson, Salif Camara-Jönsson, Marcus Pode, Dino Islamovic.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 31 mars, 2017
Kategori: A-lag