Under måndagen hölls den årliga upptaktsträffen för Superettan. Representanter för samtliga klubbar närvarade på träffen som hölls i Upplands Väsby. Från TFF:s håll var det Patrick Winqvist, Marcus Pode och Mattias Kronvall som var på plats.

Tränare och spelare var uppe på scenen för att svara på frågor från Jesper Hussfelt och Anders Andersson. I sedvanlig ordning fick också spelare, ledare och journalister lägga sina röster i olika frågor. 46 procent trodde exempelvis att TFF kommer att komma före HIF i tabellen.

När det gäller seriesegern så landade favoritskapet på hårdsatsande Dalkurd. Och det med stor marginal. Hela 65,5 procent trodde på Borlänge-klubben som seriesegrare. Gefle och Helsingborg fick 9,4 respektive 6,3 procent av rösterna. TFF fick 3,1.

På lördag går första matchen av stapeln på nya Olympia i Helsingborg. 


- Det är ett gynnsamt läge för oss så klart, sa Patrick Winqvist från scenen. Det är bra att få möta dem på bortaplan i premiären, så att det inte hade varit hemma hos oss. Det ska bli en jättespännande match. Jag tror det är ett bra sätt att dra igång superettan med en sån match för alla inblandade. 


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 27 mars, 2017
Kategori: A-lag