Fotograf: Björn Sandberg

Det blev mållöst i genrepet på Östervångsstadion i eftermiddags när Trelleborgs FF mötte Allsvenska BK Häcken.
Mållöst, men det var en trevlig match som gav en god känsla inför premiären i Superettan nästa lördag.

- Vi ville åt en bra känsla med den här sista matchen inför premiären. Jag skiter i vad de ställer upp med för lag och hur de ställer upp. Matchen idag hade känsla, glädje och mod, vi har ett bra beteende i matchen, säger Patrick Winqvist efter matchen.

Det var en ganska chansfattig match annars som hemmalaget kontrollerade till stora delar. Hög press och rakt anfallsspel som störde BK Häcken.

BK Häcken hade några kontringar, men avvärjdes av TFF-försvaret eller Fredrik Persson som var tillbaka i målburen. Bland annat stoppade Fredrik ett friläge som Shkodran Maholli hade i första halvlek.

Trelleborgs FFs bästa chans var på en hörna där en Häcken-spelare var nära att göra självmål. Men bollen gick tätt över ribban.

I slutet av matchen bytte båda lagen friskt och BK Häcken tog kommandot lite mer. Men matchen slutade 0-0.

- Jag är glad och stolt över våra prestationer hittills och 0-0 idag. De har många individuellt skickliga spelare som vi kontrollerar bra. Hade vi haft lite mer skärpa eller flyt så hade vi klippt Häcken idag. Vi har ett tydligt riktat försvars och anfallsspel idag.

Dagens match var den sista innan premiären mot Helsingborgs IF nästa lördag. Du ska väl dit? Läs mer här om True Blues resa dit.

- Vi har 17 poäng på 9 matcher kan man säga under försäsongen. Det är bra för vi har mött bra motstånd hela vägen.

- Jämför man med förra året så hade vi en brokig försäsong då och mötte FC Höllviken i genrepet. Vi ökar svårighetsgraden stegvis hela tiden och har haft en bra försäsong.

Är Trelleborgs FF redo för premiären nästa helg då?

- Jag har sagt hela tiden att vi måste vara redo tidigare i år, klara att hålla över en längre tid. Vi är framme där vi ska vara och vi är redo, avslutar Patrick Winqvist.

Nästa match är alltså premiären i Superettan 2017. Den spelas borta på Nya Olympia mot Helsingborgs IF. Avspark 16:00. Det vill du inte missa!

Marko Johansson och Norlla Amiri saknades eftersom de är på landslagsuppdrag med Sverige och Afghanistan.

Startuppställning:

Fredrik Persson - Jacob Palander, Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson - Mattias Håkansson, Robin Nilsson, Kristian Haynes, Marcus Pode - Dino Islamovic, Salif Camara-Jönsson.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Robin Jacobsson, Zoran Jovanovic, Johannes Johansson, Haris Brkic, Filip Andersson, Anton Tideman, Johan Brannefalk


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 25 mars, 2017
Kategori: A-lag