TFF har gjort klart med två förstärkningar veckan före premiären i Superettan. Det är mittfältaren Erik Andersson som återigen lånas in från Malmö FF och försvararen Johannes Johansson som flyttas upp från TFF:s U19.

19-årige Erik Andersson var en viktig spelare på TFF:s innermittfält när han var inlånad även under förra våren. På sommaren skadade han korsbandet i träning, vilket har hållit honom borta från fotbollsplanen sedan dess. Andersson börjar sakta men säkert närma sig comeback och på måndag ansluter han till TFF-truppen. Även i år rör det sig om ett korttidslån vilket innebär att han är tillgänglig för båda klubbarna och att MFF med kort varsel kan ta tillbaka spelaren. 

18-årige Johannes Johansson gjorde debut i TFF:s A-lag när han hoppade in i den andra halvleken senast mot Halmstad. Han kommer ursprungligen från Ystads IF men anslöt till TFF:s ungdomsverksamhet som 14-åring. Efter korta sejourer i Öja och Osby återvände han till TFF förra sommaren. Johansson är i första hand ytterback men kan även användas på yttermittfältet. Han har tagit stora kliv i utvecklingen och är nu mogen för att ta steget upp i seniortruppen.

Vi hälsar både Erik Andersson och Johannes Johansson varmt välkomna till TFF:s A-trupp. 


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 24 mars, 2017
Kategori: A-lag