Fotograf: Björn Sandberg

Hugo Andersson blev uppflyttad i TFF:s A-lag i vintras. Under försäsongen har han tagit stora kliv i utvecklingen och belönats med speltid i såväl träningsmatcher som i Svenska cupen. I mötet med Halmstads BK hände det som inte fick hända - korsbandet gick av efter en märklig situation på mittplan.

- Jag skulle gå in i press på motståndaren. Jag vet inte vad som hände, jag fastnade med dubbarna och vred till, sen kände jag bara att något gick av i knäet. Det kändes fel direkt.

Skadan är givetvis ett oerhört tungt bakslag för Hugo Andersson. Nu är första året på seniornivå spolierat.

- Det är tungt. Jag tycker att det har gått bra innan också. Det är första senioråret och jag har fått en del speltid, säger 18-åringen och kippar efter andan.

- Det är tungt, upprepar han.

Hugo Andersson har aldrig tidigare varit allvarligt skadad. Nu väntar en ny erfarenhet med operation och en lång rehabiliteringsfas.

Mittfältaren har redan börjat genomföra en del övningar för att förbättra rörligheten. Operation är att vänta om några veckor.

- Jag får det ta det som det kommer. Nästa är väl operation, efter det är det fokus på rehab och sen komma tillbaka så fort som möjligt, men jag ska inte stressa.

Har du någon bild av när du kan vara tillbaka?

- Det varierar ganska mycket från person till person, det är mycket som påverkar. Jag vill vara tillbaka i form till nästa säsong, sen får jag ta det därifrån. Jag kan mycket väl vara tillbaka tidigare, men det är bara en bonus, avslutar Andersson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 23 mars, 2017
Kategori: A-lag