Fotograf: Björn Sandberg

Efter fyra cup-matcher var det på lördagen dags för Trelleborgs FF att spela träningsmatch igen. Nykomlingarna i Allsvenskan Halmstads BK stod för motståndet på Skedalaheds konstgräsplan, ca 15 minuter från Örjans Vall.

Matchen slutade 3-1 till Halmstads BK och innebär att Trelleborgs FF förlorat två matcher i rad mot Allsvenskt motstånd.
Målet för Trelleborgs FF gjordes av Salif Camara-Jönsson.

- Vi gjorde en jättebra första kvart och då gör de mål på oss, sen gör vi en usel första kvart i andra halvlek och då gör vi mål på dem, fotboll är inte alltid logiskt, säger Patrick Winqvist efter matchen mot Halmstads BK på lördagen.

- Sett till matchen som helhet så är vi mycket bättre än mot Östersunds FK. Vi har bättre struktur i vårt spel, något att bygga vidare på. Vi har minst lika bra anfall som Halmstads BK och har några bra lägen som vi bör förvalta bättre.

Trelleborgs FF började bra eller till och med riktigt bra. Mycket bollinnehav och fick Halmstads BK till att jobba, dock skapade man inte jättemycket framåt.

Istället tog nykomlingarna i Allsvenskan Halmstads BK ledningen med 1-0 och sedan 2-0.

1-0 till Halmstads BK kom genom ett långskott av Nikolai Alho, ett långskott som fick en konstig båge förbi Marko Johansson i TFF-målet.
2-0 kom genom deras nye Japan, Koshute Kinoshita, framspelad av Alexander Ruud Tveeter.

I första halvlek var TFFs bästa målchans en hemåtpass som Malcolm Nilsson i HBK-målet räddade på mållinjen.

Salif Camara-Jönsson som varit TFFs bästa målskytt på försäsongen gjorde mål även idag då han reducerade i 62a minuten. Ett skott långt utifrån som smet in i mål. Därefter hade man flera bra lägen till kvittering men istället gjorde Halmstads BK 3-1 som även blev slutresultatet.

- Målen kommer på lite annorlunda sätt. Jag måste sätta mig ner och kolla på det senare och se hur vi kan bli bättre där, de kommer till avslut lite för lätt.

Flera spelare saknades i matchen av olika anledningar. Marcus Pode var sjuk i veckan, Magnus Andersson saknades, Mattias Håkansson saknades och Robin Nilsson inte redo för spel. Förhoppningsvis ser vi alla tillbaka i genrepet mot BK Häcken nästa helg.

- Förmodligen någon av spelarna som var borta idag som kommer tillbaka till mot BK Häcken. Vi behöver lufta litegrann och i slutet hade vi flera unga killar på planen samtidigt, bland annat Johannes Johansson som då fick göra debut i A-lagssammanhang.

På åtta matcher på försäsongen har Trelleborgs FF inte nollat, varken framåt eller bakåt.

- Vi har varken nolla bakåt eller framåt. Jag är helt säker på att vi forsätter att göra mål, men vi måste bli bättre på att inte släppa in mål, avslutar Patrick Winqvist.

Nu återstår det bara en match innan premiären den 1 april mot Helsingborgs IF. BK Häcken kommer besök nästa helg, ett tufft genrep inför en tuff premiär.

Hugo Andersson tvingades utgå i matchen på grund av knäskada.

Johannes Johansson spelade sista minuterna i matchen och gjorde därmed A-lagsdebut. Johannes är född 1999 och är en egen produkt. Haris Brkic fick även han spela i slutet av matchen. Ludvig Johansson kallades in på lördagen och var med i truppen.

Startuppställning:

Marko Johansson - Albin Nilsson, Alexander Blomqvist, Robin Jacobsson, Anton Tideman - Norlla Amiri, Johan Brannefalk, Zoran Jovanovic, Kristian Haynes - Dino Islamovic, Salif Camara-Jönsson.

Avbytare:

Fredrik Persson, Jacob Palander, Filip Andersson, Hugo Andersson, Haris Brkic, Johannes Johansson, Ludvig Johansson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 18 mars, 2017
Kategori: A-lag