Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FFs damer är i full gång med att förbereda sig inför kommande säsong i division 3. På söndagen spelade man 2-2 borta mot Janstorps AIF på Skurups IP i DM.

Felicia Miller gav Trelleborgs FF ledningen men Janstorps AIF kvitterade en stund senare. Annelie Nilsson som är ny för säsongen såg till att de blå damerna från Trelleborg åter hade ledningen in i halvtidspausen.

I andra halvlek tog Janstorps AIF över mer och mer, skapade också flera farliga lägen innan de fick en straff med sig. Annars duktiga Emy Alerskans i TFF-målet fick se bollen gå in i nät.

Trelleborgs FF hade förutom ett farligt långskott inte mycket i andra halvlek.

- Fantastiskt dåligt från vår sida att bara få 2-2. Vi är liksom inte med i matchen på något sätt, de är först på bollarna och påminner om hur vi ska vara egentligen, så att säga. Men, det är så i år att alla kommer att vilja slå Trelleborgs FFs damer nu. Så att vi kan inte ta ut något i förskott, vi måste kämpa hela vägen, säger Mats Nielsen som är huvudtränare för Trelleborgs FFs damlag.

- De tillhör säkert topp fem i division tre, de har fått en del spelare från Skurup bland annat. De var hyfsade.

Förra helgen vann Trelleborgs FFs damer hemma mot Uppåkra IF (division 2) med 2-1 i DM.
Nästa helg möter de blå damerna Lunds BOIS (division 3) hemma i Trelleborg.

Förutom DM-matcherna har damlaget vunnit i en träningsmatch mot Uppåkra IF 3-1 och spelade oavgjort mot Hörby FF 0-0 i första träningsmatchen för året.

Trelleborgs FFs damer är hittills obesegrade på försäsongen, men många skador och sjukdomar har ställt till det. Bland annat saknas lagkapten Sofie Janstad, Caroline Williamsdotter, Sandra Nilsson, Jenny Lundahl, Anna Hofvander med flera, som förra säsongen spelade de flesta matcherna.

- Försäsongen annars har väl gått hyfsat. Vi har ju inte förlorat och det är någonstans huvudsaken, men vi märker att det kommer att bli tuffare detta året. Just nu har vi ju tyvärr många borta, en del skadade, sjukdomar och annan frånvaro som ställer till det. Vi måste spela med våra bästa för att vinna komfortabelt.

- Vi har många unga duktiga tjejer i laget som behöver rutin och lära sig lite. Just nu har vi många borta, men det är bättre att de är skadade och borta nu och är tillbaka när serien startar. Det blir bra, avslutar Mats Nielsen.

Följ damernas spelschema här.

Trelleborgs FFs damer spelar nästa gång nästa söndag då Lunds BOIS kommer på besök. Matchen spelas på det nya konstgräset vid Vannhögsskolan avspark 13:00.

Damernas serie startar annars med en riktig höjdare den 17 april. Det blir Trelleborgsderby direkt borta mot Gislövs IF.

Trupp mot Janstorps AIF:

Emy Alerskans, Lovisa Wihlborg, Annelie Nilsson, Sanna Nilsson, Jonna Hansson, Emlia Olsson, Viktoria Persson, Felicia Miller, Sofie Nielsen, Sofie Alerskans, Matilda Svensson, Miranda Miller, Johanna Frid, Ida Hellström, Julia Olsson, Johanna Feuk.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 12 mars, 2017
Kategori: A-lag