Fotograf: Björn Sandberg

Igår lottades TFF mot fjolårets allsvenska tabellåtta Östersunds FK borta i Svenska Cupens kvartsfinal. Nu står det klart att matchen går av stapeln på lördag kl 16:00.

- Det är vinna eller försvinna, det är de förutsättningarna som gäller, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist. Vi har spelare för att göra resultat mot ett allsvenskt lag. Hade vi mötts tio gånger så hade de vunnit de flesta, och dessutom har de fördel av hemmaplan. Men vi är inte att räkna bort. Vi har vunnit våra matcher i år förutom mot Kalmar. Sen att det har varit på olika sätt är inget att skämmas för.

TFF tog sig vidare till kvartsfinal efter en 2-1-seger mot Landskrona i lördags. Segern satt dock långt inne, och spelet höll inte den klass som Patrick Winqvist vet att det kan göra.

- Vi måste bli bättre med vårt eget spel, vi måste bli tydligare med vad vi vill och vi måste skärpa till oss i passningsspelet. Jag tycker vi gör en rent ut sagt ojämn insats spelmässigt. Men när jag har sett matchen i efterhand så tycker jag ändå att vissa delar är positiva. Jag delar ju inte BoIS uppfattning om att de spelar ut oss.

Laget får en bra försäsong med matcher mot riktigt bra motstånd. Inte minst nu avslutningsvis där det först är kvartsfinal mot Östersund, och veckan efter väntar antingen semifinal i cupen eller träningsmatch mot Halmstads BK. Veckan innan premiären gästar BK Häcken Vångavallen i genrepet.

- Vi har pratat om att hålla över längre tid, säger TFF-tränaren. Det är bättre att få kvitto tidigare och kanske få en dipp under en period. Bara att gå vidare är ett tecken på saker och ting. Att vi får tävla och mäta oss ger spelarna mer i längden. Jag tror att de känner att de stärks i sitt självförtroende av att vara med och spela de här matcherna.

Östersunds FK – Trelleborgs FF sänds direkt på C More på lördag.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 6 mars, 2017
Kategori: A-lag