Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF vann på lördagen det avgörande cupmötet mot Landskrona BoIS hemma på Vångavallen.
Trots underläge 0-1 i paus vände Trelleborgs FF och vann med 2-1. Matchens stora hjälte heter Salif Camara-Jönsson som gjorde båda målen för hemmalaget.

Vinsten innebär att Trelleborgs FF nu är klara för kvartsfinal i Svenska Cupen.

Förutsättningarna för Trelleborgs FF inför matchen var att man var tvingat att vinna för att nå just kvartsfinal. Till slut lyckades man, men det hade kunnat gå illa.

Redan i den andra matchminuten gjorde tekniskt skicklige Thierry Zahui 1-0 till Landskrona BoIS på en kanonfrispark. Han skruvade den runt muren och in bakom Marko Johansson i TFF-målet.

Trelleborgs FF kom till start med ett riktigt offensivt lag, med Marcus Pode, Zoran Jovanovic, Salif Camara-Jönsson och Dino Islamovic i startelvan. Offensivt, men man hade svårt att skapa några ordentliga målchanser i första halvlek. Man fick jaga boll mest och hade egentligen inte något ordnat spel.

Matchen kändes innan som het, men Trelleborgs FF hettade inte till förrän i slutet på matchen.

En stor vändpunkt i matchen var när Mattias Håkansson hoppade in i 65e matchminuten. Han tillförde ny energi till hemmalaget och han spelade också fram till kvitteringsmålet.
Mattias spelade snyggt fram Salif Camara-Jönsson från sin högerkant. Salif hade bara att rulla in bollen i mål.

Kvitterat. Samtidigt ledde Kalmar FF mot Gefle IF, vilket gjorde att båda lagen behövde vinna för att gå vidare.

Trelleborgs FF visade då sin vilja - blå som stål.

Efter en frispark av Kristian Haynes snappade Marcus Pode upp bollen på vänsterkanten. Marcus slog in bollen mot straffområdet till en framrusande Salif Camara-Jönsson och 2-1.

Matchen slutade 2-1 och Trelleborgs FF är klara för kvartsfinal i Svenska Cupen.

- I början av matchen fick vi inte saker och ting att stämma, det är dels mitt fel men också spelarnas fel. Vi hittade inte våra roller riktigt. Men vi kom igång i andra halvlek, säger Patrick Winqvist efter matchen.

En nyckelhändelse i matchen var när Mattias Håkansson kom in i matchen i andra halvlek.

- Är det någon som ska ha lite extra cred i denna matchen så är det Mattias. Det är mentalt starkt att gå in vid det tillfället i matchen och verkligen ta chansen. Det var en nödvändig förändring i matchen och en förändring som var bra.

- Många motståndare tycker att vi spelar tråkigt kanske, men så här spelar vi. Vi är jävligt tuffa att möta. När vi väl kommer rätt i våra roller är det svårt att stoppa oss. Målen i matchen kommer inte av någon tillfällighet, vi har gjort mål i alla matcher hittills. Vi har poängspelare i laget och vi har spelare som kan avgöra matcher.

Även om Trelleborgs FF gjort mål i alla matcher hittills så har man också släppt in mål i alla.

- Vi har ett jobb med defensiven framför oss, de andra åren har defensiven varit vår starkaste sida - nu är det offensiven, avslutar Patrick Winqvist.

Trelleborgs FF är nu i kvartsfinal i Svenska Cupen. Vem man kommer att möta återstår att se, men vi återkommer så fort vi vet.
Så länge kan man hålla utkik här.
Kvartsfinalerna spelas nästa helg.

Lyssna på intervju med Salif Camara-Jönsson efter matchen här.

Startuppställning:

Marko Johansson - Jacob Palander, Robin Jacobsson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman (ut 65) - Dino Islamovic, Kristian Haynes, Johan Brannefalk, Marcus Pode (ut 90) - Zoran Jovanovic, Salif Camara-Jönsson.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Albin Nilsson, Norlla Amiri, Hugo Andersson, Magnus Andersson (in 90), Mattias Håkansson (in 65), Filip Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 4 mars, 2017
Kategori: A-lag