TFF fortsätter att göra insatser för samhället. Nu ingår klubben ett samarbete med Trelleborgs kommun som går under namnet One Touch. Projektet finansieras av MUCF (myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) och har som syfte att etablera fler ungdomar i samhället.

Välkände TFF-målvakten Fredrik Fritz Persson, numera också anställd på Trelleborgs kommun, kommer tillsammans med Jessica Österman, elitgymnast i Trelleborgs Gymnastics & Dance, vara ansiktet utåt för projektet. Duon kommer att verka mycket ute på stan för att komma i kontakt med ungdomar mellan 16 och 19 år som är i behov av stöd, och på olika sätt göra insatser för att få dem att återgå till arbete och studier.

Ett led i att etablera fler ungdomar i samhället är att få dem aktiva i föreningslivet. Med konceptet ”Öppen Hall” under fredagskvällar hoppas man öka aktiviteten bland Trelleborgsungdomar.

- Ungdomar som är föreningsaktiva mår bättre, det hänger samman, säger processledaren Lina Lindblom. Ungdomar som är i föreningar har lättare att etablera sig på arbetsmarknaden och att lyckas med sina studier.

”Öppen Hall” drevs ifjol i TFF:s regi under stor framgång av Kristian Haynes. Nu tar alltså Trelleborgs kommun över konceptet, och man gör det i samarbete med andra föreningar i kommunen. Först ut är just TFF den 10 mars, veckan efter är det dags för Trelleborgs Gymnastics & Dance. Fler föreningar kommer att ta vid därefter. 

- Det här gör att vi har olika föreningar som visar upp olika aktiviteter, säger Fredrik Persson. Vi öppnar upp möjligheter för ungdomar att testa på olika aktiviteter. Målet är att visa upp olika föreningar.

Öppen Hall riktar sig till ungdomar 15-25 år och att medverka är precis som ifjol helt gratis. Mer information inför uppstarten kommer att delges bland annat här på trelleborgsff.se.

- En del kommentarer från ungdomar på stan är att det inte finns möjligheter att göra aktiviteter. Nu kan de komma till Öppen Hall med vänner eller föräldrar. Det här kommer leda till nya vänner och nya kontakter, på det sättet blir de mer inkluderade i samhället.

Sedan tidigare finns också ett samarbete mellan Trelleborgs kommun, TFF och näringslivet som bygger på att skapa fler sommarjobb 2017. Kommunen utmanar TFF och näringslivet om vem som kan skapa flest sommarjobb. Förhoppningen är att tävlingsformen ska trigga de olika parterna att arbeta hårdare för fler arbetstillfällen. 

Som ungdom ska man höra av sig till Fredrik Persson eller Jessica Österman. Vid frågor om projektet kontaktar man Lina Lindblom.

Jessica Österman

Jessica.osterman@trelleborg.se

073-351 13 14


Fredrik Fritz Persson

Fredrik.persson@trelleborg.se

073-3511035


Lina Lindblom

Lina.lindblom@trelleborg.se


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 28 februari, 2017
Kategori: A-lag