Fotograf: Björn Sandberg

På söndagen vann Trelleborgs FF matchen mot Gefle IF i andra omgången av Svenska Cupens gruppspel. Matchen slutade 2-1 till Trelleborgs FF och målskyttar var Salif Camara-Jönsson och Johan Brannefalk.

Vinsten innebär att Trelleborgs FF skapat sig ett bra läge för att avancera från gruppen.

- Vi är nöjda med en vinst och nöjda över att vi skapat oss ett bra utgångsläge inför sista gruppspelsmatchen mot Landskrona BoIS, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Nu räcker det ju med vinst från vår sida i nästa match så är vi vidare. Det kommer dock bli tufft mot ett bra Landskrona BoIS.

Samtidigt på Landskrona IP spelade Landskrona BoIS oavgjort mot Allsvenska Kalmar FF. Inför sista omgången ligger Landskrona BoIS och Trelleborgs FF på samma poäng. Båda lagen möts i ett hett skånederby nästa helg.

Men det hade kunnat se annorlunda ut, för det var hemmalaget Gefle IF som tog ledningen på Gavlevallen på söndagen.

1-0 gjorde Christian Ljungberg på Marko Johansson i TFF-målet precis innan paus.
Men TFF kvitterade direkt efter genom Salif Camara-Jönsson, 1-1, ett resultat som stod sig halvleken ut. Salif ordnade en frispark strax utanför Gefles straffområde. En frispark som slogs av vänsterfotade Anton Tideman och Salif nickade in den i mål.

Förutom målen saknade första halvlek de där riktigt farliga chanserna.

Direkt i andra halvlek hade Kristian Haynes ett superläge att ge bortalaget ledning. Men lyckades få bollen över mål från nära håll.

I paus tvingades Robin Nilsson kliva av, in kom då Johan Brannefalk. Johan gjorde ett riktigt bra inhopp och i den 55e gjorde han 2-1. Ett vackert långskott långt utifrån gick in bakom Gefles målvakt.

Trelleborgs FF höll sedan undan och vann på Gavlevallen.

- Vi gjorde en del tveksamma beslut i matchen som hade kunnat kosta oss rejält, men löser det. Vi vill hela tiden bli bättre och vi måste höja oss lite till nästa match för att nå dit vi vill.

Alexander Blomqvist var inte tillgänglig för spel inför matchen och den tilltänkta ersättaren Magnus Andersson blev magsjuk på lördagen. Så man fick ställa om rejält i backlinjen, med Jacob Palander som mittback.

I paus tvingades Robin Nilsson kliva av efter en ömmande vad, istället hoppade Johan Brannefalk in och - avgjorde.

- Vi hanterar det bra och de som går in och spelar idag gör det bra. Magnus skulle ha spelat men blev magsjuk och Robin klev av i paus. De som hade mest kraft fick spela och det visar att vi har en bra och bred trupp i Trelleborgs FF i år, avslutar Patrick Winqvist.

Vinsten mot Gefle IF bäddar för ett hett Skånederby på lördag. Det vill du inte missa. Det lag som vinner avancerar från gruppen och går till kvartsfinal.

Den avgörande matchen i Svenska Cupens gruppspel spelas på lördag 4 mars hemma på Vångavallen. Avspark 16:00.

Se alla resultat från Svenska Cupens gruppspel här.

Startuppställning:

Marko Johansson - Albin Nilsson, Robin Jacobsson, Jacob Palander, Anton Tideman - Mattias Håkansson (ut 86), Robin Nilsson (ut 46), Kristian Haynes, Marcus Pode - Zoran Jovanovic (ut 89), Salif Camara-Jönsson.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Norlla Amiri, Hugo Andersson (in 86), Magnus Andersson, Filip Andersson, Johan Brannefalk (in 46), Dino Islamovic (in 89).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 26 februari, 2017
Kategori: A-lag