Fotograf: Björn Sandberg

Det blev oavgjort när Trelleborgs FF mötte Kalmar FF i premiären av Svenska Cupen. Matchen slutade 1-1 efter att Kalmar FF kvitterat Trelleborgs FFs ledning sent i matchen.

Trelleborgs FF tog ledningen i den 77e minuten genom Mattias Håkansson, elegant framspelad av Zoran Jovanovic.
Ledningen höll sig fram till den 86e minuten då David Elm kvitterade.

- Vi är inte nöjda, vi är inte nöjda eftersom vi inte vann. Men vi accepterar resultatet. När man är så nära så vill man ju bara vinna, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Det är blandade känslor. Det är ett bra lag vi möter idag och ärligt så hade vi det kämpigt i första halvlek. Vi blir rejält testade i försvaret, men får en del bra svar idag om var vi står.

Kalmar FF hade stort spelövertag i första halvlek och skapade en handfull bra chanser. Men stod inte Fredrik Persson i vägen så sköt hemmalaget utanför.
Trelleborgs FF hade väl ingen ordentlig målchans i första halvlek.

- Men vi får med oss ett oavgjort resultat in i paus och där kände vi att vi kanske kunde straffa dem. Kände att det kunde uppstå situationer där vi kunde göra mål. Vi växer in i matchen och får den dit vi vill. När vi sen gör 1-0 vill vi ju spela hem det men lyckas tyvärr inte idag.

Efter paus hade Kalmar FF jätteläge att ta ledningen, bland annat stolpskott från nära håll. Men Fredrik Persson i mål hade stor hjälp av sitt försvar som avvärjde flera farliga lägen.

Marcus Pode hade sedan gyllene läge att ge bortalaget ledningen när han kom helt fri. Men avslutet gick tätt över. Efter det hade Mattias Håkansson också ett bra läge men var millisekunden efter ett inlägg.

I den 77e minuten kom han dock helt rätt. Marcus Pode snodde åt sig bollen från en nonchalant Kalmar-försvarare och passade bollen till Zoran Jovanovic. Zoran passade snyggt fram till Mattias Håkansson som blev fri och retfullt enkelt sköt in bollen i mål. 1-0 till Trelleborgs FF och man hade skrällvittring.

Kalmar FF ökade direkt efter målet tempo. Skapade också lägen och till slut tryckte David Elm in kvittering.

Matchen slutade 1-1, Trelleborgs FF var nära skräll - men lyckades inte hela vägen.

- Vi ska komma ihåg att Kalmar FF slutade sexa i Allsvenskan förra året och vi slutade sjua i Superettan. Vi fick med oss en poäng idag och vi är fortfarande med i gruppen. Vi tar Gefle IF istället nästa helg, avslutar Patrick Winqvist.

Mattias Håkansson har nu gjort tre mål såhär på försäsongen.

Den andra matchen i gruppen mellan Landskrona BoIS och Gefle IF slutade med BoIS-vinst, 2-1.

I nästa match i gruppen möter Landskrona BoIS Kalmar FF och Trelleborgs FF åker upp till Gävle. Se alla resultat från Svenska Cupen här.

Nästa match: Gefle IF - Trelleborgs FF, 26 februari, avspark 13:00.

Startuppställning:

Fredrik Persson - Albin Nilsson (ut 90), Robin Jacobsson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Mattias Håkansson (ut 87), Kristian Haynes, Robin Nilsson, Marcus Pode (ut 82) - Zoran Jovanovic, Salif Camara-Jönsson.

Avbytare:

Marko Johansson, Jacob Palander (in 87), Norlla Amiri, Hugo Andersson, Magnus Andersson (in 90, Filip Andersson, Johan Brannefalk (in 82)


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 19 februari, 2017
Kategori: A-lag