Fotograf: Björn Sandberg

Efter tre träningsmatcher är det så äntligen dags för tävlingsmatch imorgon för Trelleborgs FF. Svenska Cupen står för dörren och första mötet blir mot Allsvenska Kalmar FF.

- Vi tycker att det känns oerhört inspirerande att möta Kalmar FF imorgon. Det kan ju vara enda chansen att möta ett Allsvenskt lag i år så vi ska göra allt för att ta vara på den, säger Patrick Winqvist inför mötet i Svenska Cupen med Kalmar FF.

Allsvenska Kalmar FF vann sin senaste träningsmatch mot Halmstads BK och innan dess varit på träningsläger i Spanien. Där har man mött lag som Odd Grenland, Strömsgodset och Nordsjälland, med blandade resultat.

Det kryllar av duktiga och meriterade fotbollsspelare i Kalmar FF, bland annat bröderna Viktor, David och Rasmus Elm.

Trelleborgs FF har spelat tre träningsmatcher och vunnit alla tre. Senast mot Östers IF på bortaplan.

- Vi måste våga ta chansen imorgon och inte ha för stor respekt för motståndarna. De är skickliga centralt och rejäla. Det finns massor av bra spelare. Men vi är också bra.

I veckan har det varit snack om Gastens konstgräsplan och dess skick. Att den ska vara dålig, något som Patrick Winqvist inte bryr sig så mycket om.

- Det är bara bra för oss att de klagar på sin egen plan. Det är väl också en känga till deras kommun. Jag såg någon match där och då såg inte planen så dålig ut - vi har varit på många ställen som varit sämre.

Det blir en tuff match, mot ett bra motstånd. Men i Svenska Cupen kan allting hända. Patrick Winqvist är säker på att Trelleborgs FF kan slå Kalmar FF.

- Vi måste ha inställningen till det, vi vet att vi är riktigt bra framåt - vi ska bara få ihop det bakåt så.

Matchen Kalmar FF - Trelleborgs FF har avspark klockan 14:00 på Gastens konstgräsplan. Kan du inte vara på plats så sänds matchen på cmore.se.

Truppen är exakt densamma som i senaste matchen mot Östers IF. Ingen som försvunnit eller som tillkommit. Freddie Brorsson och Furkan Motori är borta en längre tid. Dino Islamovic är också borta på grund av skada.

I Trelleborgs FFs grupp i Svenska Cupen finns även Landskrona BoIS och Gefle IF.

Spelschema för gruppen och resten av Svenska Cupen hittar du här.

Trupp:

Fredrik Persson, Marko Johansson, Magnus Andersson, Robin Jacobsson, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson, Jacob Palander, Anton Tideman, Kristian Haynes, Robin Nilsson, Hugo Andersson, Johan Brannefalk, Oskar Malmgren, Mattias Håkansson, Norlla Amiri, Zoran Jovanovic, Marcus Pode, Salif Camara-Jönsson, Filip Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 18 februari, 2017
Kategori: A-lag