I årets första podd möter undertecknad Magnus Andersson. Veteranen medverkar för första gången i TFF-podden. I grund och botten gillar han egentligen inte att göra media och att stå i rampljuset. Han berättar bland annat om att det var jobbigt att ta intervjuer när han slog sig in i Halmstads BK:s allsvenska lag i början på 2000-talet.

- Jonas Thern (Anderssons tränare i HBK) brukade dra någon historia om att jag sprang och gömde mig när kamerorna dök upp på träningsanläggningen och journalisterna fick leta efter mig, berättar han i TFF-podden.

Magnus Andersson beskrivs inte sällan som en kanonkille och ett föredöme av de personer som verkar runt honom. Han är klok, förnuftig, eftertänksam och sätter alltid lagets och klubbens bästa före sitt eget. Men kanske har hans blygsamhet hämmat honom i karriären.

- Det är något jag har funderat på nu i slutet på karriären, man kanske inte skulle ha varit så plikttrogen utan ha satt sig själv först för att nå längre i sin egna karriär. Samtidigt har jag växt upp med att det är laget före jaget. Jag har förhoppningsvis kunnat bidra till att andra har kunnat ta ett steg högre.

Tom Prahl rankar Magnus Andersson som en av allsvenskans bästa centrala mittfältare under hösten 2008 och hela säsongen 2009. Då nådde Andersson sin pik som fotbollsspelare. I samband med att kontraktet med TFF var på väg att löpa ut under hösten -09 hörde regerande mästarna Kalmar FF av sig för att presentera ett bra kontraktsförslag. Den dåvarande mittfältaren valde dock att stanna i ett trivsamt TFF.

- Jag kände mig som mister Anderson i Matrix. Det kändes som att vilket håll jag än vände mig åt så var det rätt håll. Jag behövde knappt titta bakom ryggen för jag visste att motståndaren kom på andra sidan och då vände jag åt andra hållet. Jag var inne i ett flow.

Framgången 2008 och 2009 följdes emellertid av en tyngre period för Magnus Andersson. Mittfältaren brottades med att hitta tillbaka till toppformen i högsta serien. Samtidigt blev motgången en lärorik tid för honom. 

- Det var ganska tungt. Jag kände att ingenting stämde. Så fort jag gjorde något så funkade ingenting. Det är ganska jobbigt, eller frustrerande som spelare. Jag vet inte riktigt vad den rätta medicinen är mot det. Jag visste vad jag kunde från året innan, men helt plötsligt funkade ingenting.

Missa inte att lyssna på årets första avsnitt av TFF-podden!


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 16 februari, 2017
Kategori: A-lag