Fotograf: Björn Sandberg

Nytt år innebär nya utmaningar och nya upplevelser på fotbollsplanen. Precis som de senaste åren erbjuder TFF aktiviteter för alla fotbollsintresserade ungdomar. Utöver fotbollsskolan på sommaren och akademiträningen på höstlovet erbjuder klubben som en nyhet i år även akademiträning på påsklovet.

Kristian Haynes är ytterst ansvarig för projekten. Ända sedan fjolårets aktiviteter utvärderades har han planerat för årets aktiviteter tillsammans med andra ansvariga i TFF.

- Jag tycker det är skitroligt, säger Kristian Haynes. Att vi skapar en föreningssamverkan är det största pluset för TFF:s del. Det finns ett stort och brett intresse från andra klubbar att vara med, och med det skapar man ett visst intresse för TFF. Spelarna blir bekanta med miljön och kanske vill de gå hit i framtiden.

Aktiviteterna har vuxit för varje år. Därför erbjuder TFF i år fotbollsskola under två veckor i sommar, uppdelat efter ålder. Det är numera begränsat med platser för att klubben ska kunna säkerställa hög kvalitet på aktiviteterna. Anmälan har nyligen öppnat, men redan har en hel del bokat. Därför rekommenderas att boka upp plats i god tid.

För akademiträningarna finns 80 platser vardera. Till sommarens fotbollsskola finns 150 platser gånger två. Såväl killar som tjejer är välkomna.

- Vi strävar hela tiden efter att göra detta så bra som möjligt. Vi tycker att det har varit bra kvalitet tidigare år och feedbacken vi har fått har varit jävligt bra.

Till fotbollsskolan är pojkar och flickor födda -04 till -10 välkomna. För akademiträningen har klubben valt att rikta sig till pojkar och flickor födda -04 till -07. En ålder Kristian Haynes kallar för den ”gyllene åldern”.

- Det är lämpligt att utveckla många delar där och få tips i rätt tid. Vi vill inte ha för mycket lek och flams. Vi vill ha ett rykte om att vara en bra och seriös verksamhet, och få dit dem som är mest intresserade av fotboll.

Akademiträningen ger utrymme för lite bredare fokus.

- Vi fortsätter jobba inom det breda området fotboll. Det är inte bara ren fotbollsträning, utan även löpteknik, koordination, motorik och balans. De ska få en dos av det som är viktigt men som de inte får i sin vardagliga träning.

Först ut är akademiträningen under påsklovet, vecka 15. Detta är ett ypperligt tillfälle att ge bort en present till din fotbollsintresserade son eller dotter.

För bokning, läs mer här.

Varmt välkomna!


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 12 februari, 2017
Kategori: A-lag