Fotograf: Björn Sandberg

Dino Islamovic har tränat med TFF sedan i höstas. Men det var först i slutet på förra veckan som det tidigare utlandsproffset attesterade ett halvårskontrakt med Trelleborgs FF. Nu vill anfallaren hjälpa TFF till framgång i superettan i vår.

- Jag valde TFF för att jag kände att de verkligen ville ha mig, säger han. De visade väldigt mycket intresse, det var viktigt för mig.

Islamovic har tidigare varit öppen med att han ämnade skriva kontrakt med en klubb på högre nivå än superettan, men i takt med att han inte har hittat något bättre blev TFF en bra lösning.

- Först och främst så trivs jag bra i gruppen. Sen är Patrick (Winqvist) också en stor del i det, då jag känner honom sen innan och vet var jag står med honom. Som helhet är klubben bra. Man känner sig uppskattad.

Anfallaren spelade 90 minuter i den första träningsmatchen mot IFK Värnamo för två veckor sedan och gjorde direkt avtryck med sina två mål.

- Jag är en stor, stark spelare som gillar att kombinera. Jag är en bra avslutare och har bra teknik.

23-årige Islamovic kommer ursprungligen från Hudiksvall, men startade fotbollskarriären i Malmö FF. Som 18-åring lämnade han Sverige för England och Fulham, men han lyckades aldrig slå sig in i A-laget. Karriären gick vidare i holländska Groningen. Första säsongen spelade han elva matcher, men efter en svår knäskada som följdes av operation sommaren 2015 blev det inga fler framträdande i klubben. Sedan i somras har han varit klubblös.

- Fysiskt sett så är jag i väldigt bra form. Sen handlar det mest om tajming, jag har inte spelat så mycket matcher, men det kommer väl.

Har du långt kvar till toppformen?

- Det är svårt att säga. Det får man se när man har spelat fler matcher, jag har bara spelat en match med Trelleborg, men jag tror definitivt att där finns mer att hämta.

Vad tycker du om nivån i TFF?

- Jo, den är bra. Jag vet inte så mycket om andra lag i superettan, men förhoppningsvis kan vi vara där uppe och utmana lite.

Islamovic stod över förra veckans match mot Fremad Amager. Lördagens match mot Öster är även den i fara då anfallaren har en lättare känning i framsida lår. Ännu så länge är det osäkert ifall han kommer till spel.

- Jag ska träffa sjukgymnast imorgon, så får vi se om det blir spel på lördag.

Matchen mot Öster i Tipshallen i Växjö blir den sista innan TFF går in i Svenska Cupens gruppspel.

- Det är en träningsmatch och det handlar väl om att komma in i stimmet och få spelminuter. Det viktigaste är att spelet ska stämma och att komma in med en go känsla till Kalmar borta.

Hur tror du att det kommer att gå för TFF i år?

- Som sagt, jag vet inte var de andra superettanlagen står, så det är svårt att säga. Jag hoppas att vi kan överraska och vara med i toppen i alla fall, avslutar Dino Islamovic.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 8 februari, 2017
Kategori: A-lag