Efter att Anders Palmér anslöt till Trelleborgs FF från MFF i april 1989 fick han en rejäl nytändning. Under sex säsonger var han en nyckelspelare på lagets mittfält. Uttagningen i Alla tiders TFF-elva gläder honom rejält.

- Det är jättestort, det måste jag säga. Jag har läst de här reportagen, och just att folket väljer är alltid extra roligt, säger Anders Palmér. Det är verkligen hedrande. Det var en fantastisk tid.

Varför tror du att du blev uttagen?

- Det är ju dösvårt att svara på, men jag hade en fantastiskt bra tränare, fantastiskt bra medspelare och en bra form, säger Palmér och funderar vidare.

- Jag fick byta plats till ytter- från innermittfältare under Tom (Prahl). Man undrade vad jag hade gjort som ytter de andra åren. Jag höll hög nivå under de här åren, det måste jag säga. Vi var fan nära att ta SM-guld, men klarade inte av pressen. Vi låg bra till i mästerskapsserien och helt plötsligt var lilla Trelleborg nära att ta SM-guld.

Anders Palmér valde i samförstånd med Malmö FF att bryta med moderklubben efter säsongen 1988. Att karriären gick vidare i TFF innebar jackpott för både Palmér och TFF. Mittfältaren var med och förde upp TFF i högsta serien, där klubben upplevde sina glansdagar under flera säsonger i början på 90-talet.

- Jag blev nog nästan bättre och bättre de åren som gick. Jag fick så klart självförtroende när jag var en viktig del av laget. Jag tyckte nästan jag lyfte de här sista åren, säger han och fortsätter.

- Byta klubb behöver inte vara negativt. Jag var 29 år och konkurrensen i MFF var rätt tuff. Trelleborg har alltid varit en jättefin klubb, lite lugnare och inte den pressen som finns i Malmö.

I drömelvan får Palmér bilda innermittfält med Kristian Haynes. En spelare som han spelade tillsammans med när han rundande av karriären i Oxie IF i slutet på 90-talet. Då var Haynes nyuppflyttad i seniorlaget och hade bara sett början på en lång och framgångsrik fotbollskarriär som varar ännu idag för TFF i superettan.

Anders Palmér gjorde sammanlagt 256 matcher under fem säsonger i TFF:s tröja. Och han rankar åren på Vångavallen högt.

- Jag rankar dem jättehögt. Vi fick stora resultat som lag, det var fantastiska Europamatcher. Det är svårt att förstå de här framgångarna, att lilla Trelleborg rubbade Blackburn och Lazio. Det är klart att vi var bra, det står vi för. Vi tyckte om att jäklas med de stora. Det var en tid som vi var före Malmö lite i tabellen.

Idag är Anders Palmér tränare för Malmö FF:s U19-lag. I vår kommer han till Vångavallen när hans lag ställs mot TFF:s dito i U19-Allsvenskan. Tränaruppdraget gör dessvärre att han sällan har möjlighet att bevittna TFF:s matcher på Vångavallen, men han följer laget via Internet och har en del kontakt med Patrick Winqvist.

- Jag tror det kan gå bra i år. Jag tycker att där är en jätteintressant mix med rutin och unga killar som vill lite. Det gav mersmak redan förra året, och de klarade kontraktet galant tidigt. Man vet att superettan är en tuff serie, men de hamnar absolut på övre halvan. Det kan hända så mycket under ett år, men jag tror de har bra chans att ligga högt upp i tabellen, avslutar Anders Palmér.

Alla tiders TFF-elva:

Ryszard Jankowski - Dennis Melander, Peter Abelsson, Christian Karlsson, Jonas Brorsson - Anders Grimberg, Kristian Haynes, Anders Palmér, Michael Hansson - Mats Lilienberg, Benny Mårtensson

Ledare:Tom Prahl (tränare), Krister Kristensson (tränare), Bengt Cederberg (lagledare)


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 7 februari, 2017
Kategori: A-lag