Fotograf: Björn Sandberg

På ett dimmigt och grått Vångavallen besegrade Trelleborgs FF danska Fremad Amager på lördagseftermiddagen. Resultatet skrevs till 4-2 (1-1 i paus).
Målskyttar för Trelleborgs FF var Zoran Jovanovic X2, Mattias Håkansson och Kristian Haynes.

- Sju mål framåt, men tre mål bakåt, tio mål sammanlagt - det är nog roligt att titta på när Trelleborgs FF spelar fotboll just nu om man tycker om mål, säger Patrick Winqvist direkt efter matchen.

- Vi är nöjda med att vi skapar chanser och jag tycker att vi har ett anfallsspel som hotar motståndarna rejält här. Tycker att när vi väl får lugn och ro så bygger vi upp bra möjligheter till att skapa målchanser. Sen har vi spelare som levererar mål. Så, framåt har vi inget att klaga på.

Fyra mål framåt, två bakåt. Danska Fremad Amager började piggast på Vångavallen. TFF-bekantingen Olcay Senoglu visade de ca 100 åskådarna att han fortfarande kan spela fotboll och göra mål. Det var nämligen just Olcay som gjorde 0-1, ett vackert skott upp i Fredrik Perssons ena kryss.

Precis som mot IFK Värnamo så tog det ett tag innan Trelleborgs FF kom igång på riktigt. Men efter en stund spelade hemmalaget fin och offensiv fotboll.
1-1 gjorde Zoran Jovanovic via stolpen, ett resultat som höll sig in i paus.

Efter paus tog Trelleborgs FF ledningen med både 2-1 och 3-1. Sedan reducerade Fremad Amager genom Finnur Justinussen, framspelad av Olcay Senoglu, 3-2.

Men Zoran Jovanovic som gjorde Trelleborgs FFs första mål i matchen, gjorde även det sista. Matchen slutade 4-2.

- Vi har lite bitar i försvarsspelet som vi behöver titta på, tycker framförallt deras andra mål kommer till på ett lite för lättvindigt sätt. Deras första är ett jättevackert skott. De har chanser som vi ska kunna eliminera.

Sju mål framåt på två träningsmatcher. Offensiven imponerar och hittills har Dino Islamovic, Mattias Håkansson och Zoran Jovanovic gjort vars två mål. Samt Kristian Haynes som gjort ett.

- Intressant att se Mattias Håkansson göra mål för andra matchen i rad och ytterligare en tvåmålsskytt idag i Zoran Jovanovic. Offensiva spelare har vi som levererar mål och det är jätteviktigt för oss.

- Spelarna som kommer in idag och gör sin första match visar att vi har en jättefin konkurrens i laget, vilket är ett måste för att hålla över en längre tid och för att kunna prestera i matcher. Vi har en fin bredd - vilket syns idag med nya spelare på banan som tar för sig, avslutar Patrick Winqvist.

Två raka segrar på försäsongen och nästa lördag är det dags igen.

Nästa match är på lördag 11 februari, borta mot Östers IF. Avsparken är 15:00.

Startuppställning:

Fredrik Persson - Jacob Palander, Robin Jacobsson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Mattias Håkansson, Johan Brannefalk, Kristian Haynes, Norlla Amiri - Salif Camara-Jönsson, Zoran Jovanovic.

Avbytare:

Marko Johansson, Albin Nilsson, Magnus Andersson, Hugo Andersson, Robin Nilsson, Marcus Pode, Ludvig Johansson, Dino Islamovic, Filip Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 4 februari, 2017
Kategori: A-lag