Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF startade träningsmatchandet på allra bästa sätt och besegrade seriekollegan IFK Värnamo med 3-1 på lördagen.

Trelleborgs FF tog ledningen genom Mattias Håkansson i första halvlek och Dino Islamovic spädde på ledningen några minuter efter.
IFK Värnamo kom efter det tillbaka och reducerade innan paus. Första halvlek var en svängig historia och chanser uppstod åt båda håll.

I andra halvlek stängde sedan Trelleborgs FF matchen efter att Dino Islamovic gjort sitt andra och bortalagets tredje mål. Efter målet spelade man av matchen på ett strålande sätt.

- Det är en underbar start på säsongen att vinna en fotbollsmatch och göra det på ett hyggligt sätt. I andra halvlek har vi en hög lägstanivå, i första har vi några dippar och problem. Men framförallt gör ju IFK Värnamo vissa grejer bra på oss. De testar ut oss rejält i djupled några gånger. Vi löser det ändå och kommer igång mer i slutet av första halvlek. Vi har längre anfall vilket leder till chanser. Kommer två mål på kort tid och helt plötsligt är vi i ett bra läge, säger Patrick Winqvist direkt efter matchen.

- Då måste man spela av hela halvleken, där har vi en akilleshäl som vi måste verkligen jobba med. Men sen är andra halvlek okej, där vi också har haft perioder där vi måste slita mycket med oss själva. Nu tycker jag att vi håller bra nivå och i slutet spelar vi av matchen på ett jäkla bra sätt.

Jacob Palander som skulle från början ha startat matchen kom inte till spel utan Magnus Andersson hoppade in istället på högerbackspositionen.
Annars fick alla som var på bänken speltid förutom målvakt Fredrik Persson.

Den snart 18-årige Haris Brkic hoppade in på högermittfältet i slutet av matchen och gjorde därmed debut i A-lagssammanhang och gjorde det bra.

- De spelarna som kommer in gör det bra och löser sin uppgift på banan. Så att, bra start på säsongen att få vinna första matchen och som sagt jag gillar att vi håller en hög lägstanivå.

Trelleborgs FF gjorde tre mål mot stabila IFK Värnamo på bortaplan. Det är bra med tanke på att några offensiva pjäser saknades. Salif Camara-Jönsson inte redo för spel, Zoran Jovanovic spelade bara sista minuterna bland annat.

- Det är intressant att se att vi får ihop tre mål idag. Det är ingen tillfällighet för att vi har bra toppar, vi har ändå Salif Camara-Jönsson borta bland annat. Det är kul att få göra mål, vilket vi slet mycket med förra året. Det är bra att få börja såhär, avslutar Patrick Winqvist.

Lyssna gärna på intervju med Alexander Blomqvist här.

En bra start på den nya säsongen och redan till nästa helg så spelar Trelleborgs FF igen och det - på hemmaplan.

På lördag 4 februari kommer danska Fremad Amager på besök. Avsparken på Vångavallens konstgräsplan är 13:00.

Startuppställning:

Marko Johansson - Magnus Andersson, Robin Jacobsson, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson - Mattias Håkansson, Kristian Haynes, Robin Nilsson, Norlla Amiri - Marcus Pode, Dino Islamovic.

Avbytare:

Fredrik Persson, Anton Tideman, Hugo Andersson, Haris Brkic, Filip Andersson, Zoran Jovanovic.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 28 januari, 2017
Kategori: A-lag