Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen sparkar Trelleborgs FF igång fotbollssäsongen 2017 på riktigt då man träningsspelar borta mot Superettakollegan IFK Värnamo.
SMHI har lovat fint vinterväder - det är bäddat för en riktigt trevlig försäsongsmatch.

- Det kan vara rätt trevligt att spela träningsmatch imorgon och det är perfekta förutsättningar, säger Patrick Winqvist inför första träningsmatchen som har avspark 13:00 på Ljussevekas konstgräsplan i Värnamo.

Christian Järdler åkte ur Superettan med Ängelholms FF förra året, men han blir kvar i Sveriges näst högsta serie. Christian tog nämligen i slutet på 2016 över som ny tränare i IFK Värnamo.

- Vi kan nog förvänta oss ett bra motstånd, det är väl ett lag som är en kombination av Ängelholm och Värnamo. IFK Värnamos spelare med en ny tränare som hade hand om Ängelholms FF förra året.

- Vi har haft perfekta förutsättningar, med bra träningar och härligt go. Vi vill se samma bra stil i matchen imorgon som vi haft på träningarna. Första matchen vet man inte var man står, men det ska absolut bli spännande.

I startuppställningen hittar vi målvaktslånet från Malmö FF Marko Johansson, nyförvärven Albin Nilsson och Robin Nilsson. Dessutom Dino Islamovic som tränat med Trelleborgs FF en tid.

- Fysisk spelare, som är stark och vältränad, rejäl i sin spelstil, hyfsat snabb och är vänsterfotad. En spelare som känns spännande, avslutar Patrick Winqvist.

Matchen spelas på Ljussevekas konstgräsplan i Värnamo. Avspark klockan 13:00.

Lyssna gärna på vad Albin Nilsson säger om morgondagens match här.

Startuppställning:

Marko Johansson - Jacob Palander, Robin Jacobsson, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson - Mattias Håkansson, Kristian Haynes, Robin Nilsson, Norlla Amiri - Marcus Pode, Dino Islamovic.

Avbytare:

Fredrik Persson, Magnus Andersson, Anton Tideman, Hugo Andersson, Haris Brkic, Filip Andersson, Zoran Jovanovic.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 27 januari, 2017
Kategori: A-lag