Fotograf: Björn Sandberg

Veckan före superettanpremiären på Olympia i Helsingborg kommer allsvenska BK Häcken till Trelleborg för att möta TFF i genrepet inför seriestarten. Tidigare var Landskrona BoIS inplanerad den helgen, men nu utgår alltså det mötet. Lagen möts dessutom i Svenska Cupens gruppspel tre veckor innan.


- Efter cupmatcherna hade vi tänkt ha jäkligt tuffa matcher, och det passar oss alldeles utmärkt att få möta Häcken i ett genrep, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist. Ett lag vi inte har i serien och ett riktigt tufft motstånd här nere på gräs. Det här har alla förutsättningar att bli en bra genrepsmatch inför den tuffa premiären mot Helsingborgs IF. 

Tidigare var en träningsmatch mot HIF inbokad andra helgen i mars, men denna är nu struken på HIF:s initiativ. 

- Det talar väl för att de har all respekt inför det som komma skall i premiären på Olympia den första april, säger Winqvist.  

TFF har istället gjort upp med Kalmar FF om att det av lagen som inte går vidare från gruppen ska möta IFK Norrköping eller Örgryte den helgen, beroende på hur utfallet blir i deras grupp. Skulle Gefle vinna gruppen har TFF Mjällby i bakfickan.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 23 januari, 2017
Kategori: A-lag