I förra veckan blev det klart att TFF lånar in Marko Johansson från Malmö FF inför säsongen 2017. Målvakten ska ge Fredrik Persson en tuff kamp om platsen mellan stolparna.

- Det känns bra. Jag var här i somras och tränade lite och jag känner vissa spelare sedan innan, så det känns jättebra, säger 19-åringen som nu går i sin fars fotspår.

Fadern Dragan Drljaca var även han målvakt och värvades till TFF under säsongen 1997. Efter att ha brutit benet i Söderslättscupen några månader senare tog han aldrig tillbaka sin plats i målet. Efter säsongen 1998 lämnade han Trelleborg. Sammantaget blev det 17 matcher för klubben.

- Det känns jättebra att spela där i och med att min far har spelat där. Det känns extra mäktigt att spela i samma klubb som han har gjort.

Marko Johansson har varit tredjemålvakt i Malmö de senaste säsongerna. Några matcher i allsvenskan har det inte blivit, däremot fick han hoppa in i en match i kvalet till Champions League sommaren 2015. Nu vill han få kontinuerligt med speltid på seniornivå.

- Jag har varit i MFF:s U19 i tre år och jag känner att jag behöver en ny utmaning. TFF är en bra klubb som har samarbete med Fedel (Jonnie), och jag känner Patrick (Winqvist) sen innan. Jag känner att jag kan slåss om platsen i Trelleborg. Detta är den bästa möjligheten för mig

Hur vill du beskriva dig själv som spelare?

- Jag är en väldigt lugn spelare, lugn med bollen och har tålamod. Jag är ganska bra när de kommer en mot en och på skott.

Hur bra är du?

- Jag är ju med i 98-landslaget och har varit med där från början. Jag är duktig väl, men jag vill inte sväva för mycket.

Hur ser du på dina möjligheter att få speltid?

- Det är en stor konkurrens med Fritz (Fredrik Persson), han är väldigt rutinerad. Jag känner att jag är en talang, men det kan inte vara för evigt. Jag tycker att jag har stor chans mot Fritz. Det gäller att ha tålamod, sen när chansen kommer gäller det att ta den och göra det bra.

Marko Johansson har nu genomfört en första träningsvecka med sina nya lagkamrater, och han är nöjd med nivån på Vångavallens konstgräsplan.

- Jag tycker det är bra träningar och bra upplägg av Patrick Winqvist. Vi har ingen målvaktstränare ännu, men de håller på och diskuterar med Jonnie (Fedel).

Vad tror du om TFF:s möjligheter i år?

- Jag tror de är väldigt stora, för vi har en väldigt bra förstatrupp. Vi har väldigt bra spelare med kvalitet som har varit med innan, så jag tror det kan bli hur bra som helst.

Hur ser du annars framåt

- Jag ska försöka ta min plats i Trelleborg så jag kan spela matcher, sen efter det har jag ett år kvar med MFF. Jag hoppas jag kan göra det bra här, sen får vi se vad som händer, avslutar senaste TFF-förvärvet.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 20 januari, 2017
Kategori: A-lag