Fotograf: Björn Sandberg

Magnus Andersson gör 2017 sin elfte säsong som spelare i Trelleborgs FF. Sedan långt tillbaka har det varit klart att han fortsätter i sin roll som assisterande tränare, men tidigare i veckan signerade han även ett spelarkontrakt med klubben.

- Jag tycker fortfarande det är roligt och kroppen håller. Så länge den gör det så vill jag gärna fortsätta spela fotboll, säger han.

Du förlängde även ditt kontrakt som assisterande tränare över 2018. Hur tänker du kring det?

- Jag ser en karriär efter karriären som tränare och ledare i föreningen, så det ska också bli utvecklande. Vi får se här under året hur det blir med speltid, annars är tanken mer och mer att gå över åt det hållet.

Din inriktning ska ligga på fysträningen.

- Klubben försöker optimera så mycket som möjligt i ledarteamet. Det här är något jag brinner för så jag tänkte testa av det. Jag ska hålla ett extra öga på belastningen i veckorna och bygga upp spelarna inför säsongen.

Vad tycker du om dina insatser ifjol?

- Jag är väl inte helt nöjd med mina insatser som högerback. Det funkade ganska bra defensivt, men vi hade nog kunnat få ut mer offensivt om någon annan hade spelat. Där ligger kanske inte min styrka så här på ålderns höst. Men överlag är jag ändå nöjd, man kan väl sammanfatta det så.

Hur går tankarna inför träningsstarten i nästa vecka?

- Framför allt ska det bli kul att träffa de nya killarna som tillkommer, men även se de gamla lagkamraterna. Nu har vi varit ifrån varandra några veckor, så nu börjar man sakna varandra. Det är alltid kul att sätta igång en ny säsong med nya tag.

Vad tror du om truppen?

- Jag tycker den känns väldigt bra så som den är nu. Vi har fått in lite spets i Robin (Nilsson) som kommer från allsvenskan, och även Albin (Nilsson) som har rutin från superettan. Det känns som en stark trupp.

Vad har du för förhoppningar med året?

- Det är väl att se om vi kan utmana och ta ännu ett steg i vår utveckling som lag, även resultatmässigt och tabellmässigt. Framförallt ska vi som lag utvecklas ännu mer, då kommer förhoppningsvis resultaten också, avslutar veteranen.

TFF inleder försäsongsträningen på Vångavallens D-plan nu på torsdag kl 15:30.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 8 januari, 2017
Kategori: A-lag