Under tisdagseftermiddagen skrev även Magnus Andersson på som spelare för ytterligare ett år i Trelleborgs FF.


Magnus moderklubb är småländska Hillerstorps GoIF och han spelade även i IFK Värnamo innan han värvades till allsvenska Halmstad BK 2002.

Det blev 80 allsvenska matcher under fem säsonger i HBK och även en U21-match i landslaget innan Magnus gick till TFF 2007 som 25-åring.2017 blir därmed Magnus 11:e år i TFF, där han hittills spelat 343 A-matcher i den vackraste av tröjor.

Den tidigare mittfältsspelaren har under de senaste säsongerna omskolats till back, men under den gångna hösten fick Magnus även chansen som forward efter skador i laget.Och det kan man väl lugnt säga att han gjorde med bravur! Först avgjorde han med att göra vinstmålet (1-2) mot sina gamla kamrater på bortaplan i Värnamo i den 83:e minuten.

Sen agerade han inhoppare i årets sista match mot Ljungskile på bortaplan. Magnus byttes in i den 74:e minuten och i den 75:e avgjorde han matchen med sitt 1-3 mål.Ett viktigt mål som därmed säkrade TFF:s sjundeplats i årets upplaga av Superettan, men som också slutgiltigt sparkade ner Ljungskile i division 1 södra.

Samtidigt som spelarkontraktet blev klart signade Magnus även på för ytterligare två år som assisterande tränare i klubben (han hade ett år kvar på kontraktet).

Som assisterande tränare blir det Magnus som håller i fysträningen för A-laget den kommande säsongen.

Björn Falkland, som gjort ett gott jobb där tidigare, tar istället över fysträningen för damerna och de äldre ungdomslagen.


Skribent: Peter Kronström
Publicerad: 4 januari, 2017
Kategori: A-lag