Fotograf: Björn Sandberg

Fredrik Persson gjorde debut i TFF:s A-lag redan 2001. Tidigare i veckan skrev han på för en ny sejour i den finaste av klubbar. Trotjänaren stannar till och med 2018 i föreningen.

- Jag har varit här hela min karriär och det är en klubb som jag har investerat mycket tid i. Vi har alltid haft ett gott samarbete, säger målvakten.

Vad driver dig att fortsätta spela fotboll?

- I grund och botten tycker jag fortfarande att det är roligt, det är det som är det absolut viktigaste.

Du brukar vara först med att skriva på nytt kontrakt, nu var du nästan sist. Varför?

- Vi hade ett par andra saker som skulle lösas först, dels med hur kontraktet skulle se ut men också hur de skulle hjälpa mig att hitta ett jobb. Det var många smådetaljer som gjorde att det drog ut på tiden, plus att Trelleborg förhandlade med många samtidig och man kan inte ta alla på samma gång.

Handlar det om ett externt jobb?

- De ska använda de kontakter de har till att fixa intervjuer. Bara för att det är en samarbetspartner till Trelleborgs FF så går jag inte före i kön till jobbet, det är samma som för alla andra att jag går på intervju och sen kommer jobbet därefter. Men de ska använda sitt kontaktnät till att ställe frågan om det finns jobb.

Du är inte aktuell för en framtida ledarroll i klubben?

- Vi förhandlar fortfarande om möjligheten att bidra på målvaktssidan, men det är ingenting som är klart. Det är fortfarande något vi pratar om och hur det skulle gå att lösa

Vad tror du om dina chanser att fortsätta vara förstemålvakt?

- Man får hoppas de är goda efter det här året. Om man ser till statistik och siffror så har jag riktigt bra siffror för att vara första året som nykomling. Jag har elva nollor på 23 matcher, räddade över 130 skott och är trea när det gäller räddningsprocent. Tittar man tillbaka på alla år så har jag varit en stabil målvakt som gör jobbet och de vet vad de får av mig.

Vad har du för förväntningar på TFF 2017?

- Vi ska fortsätta där vi la av. Vi har bra utvecklingskurva på laget. För några år sedan var vi ett långbollssparkande lag, men nu är vi ett mer spelande lag som kontrollerar matcher mer och mer. Jag hoppas det är den biten som är stakad ut nu och att det är den vi satsar på. Nu kom vi på övre halvan, men vi får inte ta vatten över huvudet bara för att vi kom bra detta året. Vi spelade i division ett förra året och detta är en lång process. Vi ska fortsätta etablera oss, sen därefter kan vi se uppåt, avslutar Fredrik Persson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 2016-12-11
Kategori: A-lag