Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF förlorade på söndagen matchen mot Varbergs BoIS FC hemma på Vångavallen i Trelleborg.

Matchen slutade 0-1 och matchens enda mål gjordes av Varbergs Elias Andersson.

Trelleborgs FF hade sju avslut på mål, mot mål det dubbla. Man hade flera bra chanser, men i en kombination av oskärpa och storspelande Peter Dahlberg i Varberg-målet - så ville bollen inte in.

Hemmalagets bästa chanser kom i första halvlek, där man spelade stundtals riktigt bra. Flera skott på mål, flera riktigt bra lägen, men Peter Dahlberg bommade igen totalt. Bland annat gjorde han en fantastik dubbelräddning i första halvlek.

0-0 i paus, men Trelleborgs FF gick in i omklädningsrummet med känslan att målet - ja det skulle komma.

Visst kom det mål - men i helt fel bur.

Fem minuter efter paus gjorde Elias Andersson matchens enda mål. En frispark på mittplan hamnade till sist hos Elias som bredsidade in bollen i mål.
Varberg hade annars inte mycket i matchen.

Trelleborgs FF gjorde ett helhjärtat försök till kvittering i matchen efter det. Försöket till kvittering blev mer desperat ju längre tiden gick, då blev det också stressat och ingen större ordning på spelet.

Matchen slutade 0-1. Trelleborgs FF har nu förlorat tre raka matcher, varav två på hemmaplan.

- Vi sliter mycket med vårt spel och vi har utvecklats jättemycket som lag den här säsongen. Visar idag att vi verkligen kan spela bra Superetta-fotboll. Men det är klart, jag hade hellre suttit med tre poäng och struntat i hur det hade sett ut. All respekt mot Varberg och vi visste att de var kluriga på förhand, säger Patrick Winqvist på presskonferensen efter matchen.

Trelleborgs FF hade 14 skott mot mål, 7 skott på mål. De flesta i första halvlek.

- Jag är ändå lite förvånad att vi kan skapa så många klara målchanser i första halvlek. Vi gör många bra grejer, med många bra kombinationer. Men, det räcker inte, man måste sätta dit bollen bakom målvakten. Målvakten är en stor del av laget, samtidigt som det är vår oförmåga att inte sätta dit bollen så gör han en extraordinär insats idag.

Varbergs BoIS FCs tränare Jörgen Wålemark höll med om att Peter Dahlbergs insats var riktigt bra.

- Peter gör några klassräddningar. Idag var han skillnaden mellan lagen, säger Jörgen Wålemark på presskonferensen efter matchen.

- Jag är jätteglad över vinsten och tre poäng såklart mot ett bra Trelleborgs FF. De har bra forwards och skapar många chanser. Vi har en fantastisk inställning och jobbar otroligt hårt som lag hela matchen. Vid vårt mål har vi en riktigt bra period, trycker in mycket folk i deras box och trycker också in bollen. Väder och vind gjorde det inte lättare för våra motståndare att komma tillbaka. Vi vinner med 1-0 och det känns kanon, tillägger han.

Trelleborgs FF är redan klara för Superettan nästa år, men man vill avsluta snyggt. Vinna så många matcher som möjligt och ta så många placeringar som möjligt. Efter förlusten idag blir det dock svårt att ta Varbergs BoIS FC.

- Vi ville sätta press på Varberg idag, vi ville komma före dem i tabellen när serien är slut. Nu blir det svårt och det är bara att gratulera Varberg till en bättre säsong än oss. Målsättningen de sista matcherna är att ta så många poäng och placeringar som möjligt. Idag missade vi - ny chans mot Halmstads BK nästa helg, avslutar Patrick Winqvist.

Nästa helg spelar Trelleborgs FF sin sista hemmamatch för året då Halmstads BK kommer på besök. Matchen har avspark klockan 17:00 på Vångavallen i Trelleborg.

I en något haltande tabell ligger Trelleborgs FF åtta. Med två omgångar kvar finns det placeringar att ta.

Startuppställning:

Linus Müller - Jacob Palander, Robin Jacobsson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Mattias Håkansson (ut 83), Kristian Haynes, Johan Brannefalk (ut 75), Marcus Pode - Zoran Jovanovic, Salif Camara-Jönsson.

Avbytare:

Fredrik Persson, Roger Thompson (in 83), Robin Andersson (in 75), Norlla Amiri, Philip Cascalheira, Magnus Andersson, Freddie Sramek.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 23 oktober, 2016
Kategori: A-lag