Fotograf: Björn Sandberg

IK Sirius bröt på söndagen Trelleborgs FFs svit på 23 matcher utan förlust hemma på Vångavallen. Trelleborgs FF förlorade med 0-2 mot serieledande IK Sirius och båda målen gjordes i andra halvlek.

Det var ett skickligt lag som kom på besök på söndagen. Ett skickligt lag som pressade Trelleborgs FF och hade övertag i första halvlek. Men Trelleborgs FF som är bra på försvarsspel lyckades hålla 0-0 till paus.

Men i början på andra halvlek fick gästerna hål på Trelleborgs FF.
En frispark från kanten som Christer Gustafsson slog in mot straffområdet letade sig in i mål bakom Linus Müller. Ett mål som var nästan identiskt som det mot IFK Värnamo senast. 0-1 på Vångavallen.

Mindre än 10 minuter senare utökade gästerna ledningen genom Kim Skoglund. Ett inlägg från Karl Larsson bredsidade Skoglund in i mål. Ett vackert mål som betydde 0-2.

Direkt efter 0-2 gjorde Trelleborgs FF ett dubbelbyte för att försöka förändra i matchen. In kom Mattias Håkansson och Johan Brannefalk. Samtidigt som Freddie Brorsson och Robin Andersson klev av.

Trelleborgs FF höjde sig efter det och hade en nick genom Kristian Haynes och ett skott från nära håll av Salif Camara-Jönsson. Dock stod IK Sirius målvakt ivägen.
Trelleborgs FF fick aldrig till något reduceringsmål i matchen.

Matchen slutade 0-2 och senast Trelleborgs FF förlorade hemma på Vångavallen i seriesammanhang var mot Qviding FIF förra året.

IK Sirius leder nu Superettan med tre poäng med fyra matcher kvar att spela. Trelleborgs FF ligger för närvarande sexa.

IK Sirius tränare Kim Bergstrand var såklart nöjd efter matchen.

- Vi har spelat bra fotboll en längre tid, men inte riktigt fått med oss resultaten. Idag fick vi båda delar. Vi gör en jättebra match. Detta är en av de svåraste matcherna på hela säsongen och Trelleborgs FF har en lång rad med matcher utan förlust här.

- Stora delar av matchen har vi övertag. Vi gör det vi ska och bjuder på väldigt lite. Vi kanske inte skapar så många chanser i början men vi försöker bra och har bra intentioner. Se efter 1-0 till oss känns det lugnt, tryggt och stabilt. Sammanfattningsvis så gör vi en jättebra match mot ett bra motstånd, vi är enormt nöjda med att få ihop prestationen och resultatet. Otroligt nöjd och grabbarna gör ett fantastiskt jobb. En nöjd Siriustränare, avslutar IK Sirius tränare Kim Bergstrand på presskonferensen efter matchen.

Trelleborgs FF har bara förlorat två matcher i seriesammanhang hemma på Vångavallen med Patrick Winqvist som huvudtränare. Förra gången var det mot Qviding FIF i division 1, nu mot IK Sirius som stormar mot Allsvenskan.

- Såklart grattis till IK Sirius för segern. Vi ser gärna att IK Sirius tar nästa steg i utvecklingen uppåt. Men vi ville ställa till det för dem idag och vi ska nog kunna ställa till det för andra lag i de matcher som är kvar. Vi ställde till det litegrann idag, men kommer inte upp i den nivå man måste ha för att slå en serieledare. De är enligt mig seriens bästa lag och det står jag fast vid, säger Patrick Winqvist på presskonferensen efter matchen.

- Det är lite ovant för oss det här, vi har spelat 23 matcher i rad utan förlust här hemma. Men ska man förlora så ska man göra det mot seriens bästa lag.

Efter att IK Sirius gjort 0-2 i början på andra halvlek gjorde Trelleborgs FF två snabba byte, ett försök att ändra matchbilden. Man blev bättre i andra halvlek, men kunde inte stoppa IK Sirius.

- Vi gjorde två tidiga byten för att få till någon form av förändring i matchen. I slutet backar nog inte IK Sirius hem utan mer att vi är bra. Samtidigt så bevakar de sin ledning såklart. Vi slarvar för mycket i vissa moment i spelet. Vi är lite för dåliga framåt helt enkelt.

- Vi har en bit kvar att växa in i elitfotbollen. Vi är på bra väg men har en bit kvar, avslutar Patrick Winqvist.

Trelleborgs FF ligger för tillfället sexa i Superettan. Omgång 26 spelas inte färdigt förrän på tisdag.

Anton Tideman tvingades lämna återbud på grund av skada. Han testade lite lätt inför matchen. Istället spelade Linus Fridolf hela matchen på vänsterbackspositionen.

Nu kommer det ett kortare landslagsuppehåll innan nästa match som är den 16 oktober borta mot Assyriska FF. En match som har avspark klockan 17:00.

Startuppställning:

Linus Müller - Jacob Palander, Alexander Blomqvist, Robin Jacobsson, Linus Fridolf - Freddie Brorsson (ut 57), Robin Andersson (ut 57), Kristian Haynes, Marcus Pode - Magnus Andersson, Salif Camara-Jönsson.

Avbytare:

Fredrik Persson, Norlla Amiri, Freddie Sramek, Mattias Håkansson (in 57), Filip Andersson, Johan Brannefalk (in 57)


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2 oktober, 2016
Kategori: A-lag