Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF studsade tillbaka direkt efter förlusten senast borta mot Örgryte IS. På tisdagskvällen vann man med 2-1 på Finnvedsvallen mot hemmastarka IFK Värnamo. Inför matchen hade IFK Värnamo endast förlorat en match på Finnvedsvallen.

Salif Camara-Jönsson och Magnus Andersson gjorde målen för Trelleborgs FF.

- Jäkligt sjysst reperation efter ÖIS-matchen. Det är en riktigt tuff bortamatch, man ska komma ihåg att IFK Värnamo inte förlorat hemma på 11 matcher. 11 matcher är rätt mycket så det är inte bara att åka hit och ta poäng, säger en nöjd Patrick Winqvist efter matchen.

För andra matchen i rad spelade Magnus Andersson anfallare, i matchen mot Örgryte IS var han bra utan att göra mål. Mål gjorde han idag, årets första dessutom. Anfallskollegan Salif Camara-Jönsson gjorde det andra målet för TFF.

- Det är forwards som gör mål i matchen. Det var rätt val att spela med Magnus där framme idag och han och Salif tar fighten där. Marcus Pode var nära att rinna igenom några gånger. Jag tycker att vi gör vårt första mål i det läget i matchen där vi är som starkast.

Salif Camara-Jönsson gav Trelleborgs FF ledningen i matchens 67 minut. Ett inlägg från Jacob Palander på högerbacken hamnade hos Salif, först en miss som blev en skottfint, sedan sköt han mål. 1-0 till Trelleborgs FF som bara vunnit två bortamatcher innan mötet mot IFK Värnamo på tisdagskvällen.

Glädjen varade dock bara en minut. Och kanske var det glädjen som gjorde att det blev lite ofokuserat på en frispark direkt efter. Frisparken lyftes in mot TFFs straffområde. Först på bollen dök Pär Cederqvist upp och kvitterat 1-1.

- Vi är alldeles för ouppmärksamma vid deras mål, vi måste koncentrera oss mer vid såna situationer. Vara snabbare på plats och bättre organiserade.

Efter kvitteringen hade IFK Värnamo en bra period och Linus Müller tvingades till en riktigt svettig räddning. Linus var för övrigt riktigt bra i TFF-målet, detta i hans Superettan-debut för klubben.

Sista minuterna böljade spelet fram och tillbaka. Båda lagen skapade chanser, men skillnaden var att TFF satte sin bästa chans.

Roger Thompson som hoppade in tidigt i matchen slog en långboll mot Salif Camara-Jönsson som nickade ner bollen till Magnus Andersson och nöp till direkt. Ett vackert mål som betydde 2-1 och tre poäng till Trelleborgs FF.

Tre nya härliga poäng till Trelleborgs FF. Ett Trelleborgs FF som ligger sexa i Superettan, med fem matcher kvar att spela.
Fem matcher kvar att spela och det är tolv poäng ner till Degerfors IF som just nu ligger på kvalplats ner mot Division 1. Patrick Winqvist känner att Superetta-kontraktet för nästa år är säkrat.

- Det ska nog räcka med poäng, men det är klart, det är inte över förrän det är över. Att åka härifrån med tre poäng är alldeles underbart och viktigt att studsa tillbaka direkt efter en mindre bra insats senast. Vi känner glädje nu och skönt att inte ha någon kniv mot strupen resten av säsongen.

Fem omgångar kvar och redan på söndag står en ny tuff utmaning på schemat. Serieledande IK Sirius från Uppsala kommer på besök. Endast två lag är fortfarande obesegrade på sin hemmaplan, Dalkurd FF och just det - Trelleborgs FF.

- Inspirerande att möta ett av seriens bästa lag hemma på Vångavallen. IK Sirius är inte dumma, de vet att det blir tufft, avslutar Patrick Winqvist.

Anton Tideman tvingades bryta dagens match tidigt efter känning i ljumsken. Inhopparen Roger Thompson drog på sig sitt tredje gula kort för säsongen.

Nästa match för Trelleborgs FF är alltså hemma på söndag mot IK Sirius. Matchen har avspark 17:00 på vackra Vångavallen.

Startuppställning:

Linus Müller - Jacob Palander, Alexander Blomqvist, Robin Jacobsson, Anton Tideman (ut 25) - Freddie Brorsson (ut 86), Johan Brannefalk, Kristian Haynes, Marcus Pode (ut 90) - Magnus Andersson, Salif Camara-Jönsson.

Avbytare:

Fredrik Persson, Linus Fridolf (in 86), Philip Cascalheira (in 90), Roger Thompson (in 25), Filip Andersson, Mattias Håkansson, Norlla Amiri.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 27 september, 2016
Kategori: A-lag